Test Drive Porsche Macan Turbo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test Drive Porsche Macan Turbo

Povestea de iubirea dintre SUV-uri şi Porsche este una raţională, pentru că Macan şi Cayenne reprezintă pilonii financiari care fac ca 911 să fie atât de spectaculos. Însă, dacă vorbim de Macan Turbo, alăturarea lui cu imaginea unui sportiv pur-sânge nu este una fără sens. Iată de ce.

Acum mai bine de 20 de ani părea aproape imposibil să credem că un SUV poate fi rapid. Nici măcar nu puteam crede că vom vedem vreodată un SUV Porsche. Dar totuşi... Astăzi avem pe piaţă două SUV-uri Porsche, ambele extrem de bine vândute şi performanţe tipice pentru supercar-urile din perioada de mai sus. La cea de-a doua iteraţie a lui Macan, survenită sub forma unui facelift destul de intens, cifrele sunt pur şi simplu uluitoare pentru valorile de performanţă.

Motorul V6 biturbo de 2,9 litri produce nu mai puţin de 440 CP, cu 40 mai mult faţă de vechiul V6 de 3,6 litri, iar greutatea de aproape 2,0 tone pare doar o figură de stil când vorbim de acceleraţia 0-100 km/h, realizată în doar 4,3 secunde. Însă, pentru Macan Turbo, Porsche pare că a făcut minuni şi când vine vorba de comportamentul dinamic, pentru că pare că SUV-ul de clasă medie are patru gheare în loc de anvelope şi nu renunţă la aderenţă indiferent de modul în care treci printr-un viraj. Uneori pare atât de ireal să poţi conduce atât de rapid un SUV, chiar dacă el poartă sigla Porsche pe capotă.

Testul complet cu galerie foto extinsă poate fi citit pe ADEVARUL AUTO.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite