Renault K-ZE – un model electric accesibil care poate schimba lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
renault k-ze

Renault face următorul pas la nivelul electrificării. Introduce în scenă ideea unui vehicul electric de buget, accesibil... atuuri care sunt similare cu cele ale mărcii Dacia.

Carlos Ghosn, Preşedinte-Director General al Groupe Renault, a anunţat aseară următoarele două etape ale procesului de electrificare a gamei Renault, prevăzute pentru planul strategic „Drive the Future”: un vehicul electric de oraş, accesibil, a cărui comercializare va debuta în China în 2019, şi versiuni hibride sau plug-in hybrid începând cu anul 2020 pentru trei din vehiculele sale cele mai populare: Clio, Captur şi Megane. Carlos Ghosn a prezentat viziunea Renault asupra experienţelor la bord pentru următoarea generaţie şi a dezvăluit AEX  (Augmented Editorial Experience), un concept inedit prezentat pe 2 octombrie la Salonul de la Paris.

Cea mai importantă noutate de la salonul auto de la Paris este Renault K-ZE - un nou vehicul electric de segment A, cu un aer de crossover/ SUV, cu o autonomie de 250 km, adică cea mai bună autonomie de pe segmentul său. Conceptul este extrem de aproape de producţia de serie, de anul viitor urmând a fi produs în China, loc unde va fi comercializat în exclusivitate pentru început. Fabricarea sa, la nivel local, va fi asigurată de e-GT New Energy Automotive Co, o companie de tip joint-venture creată cu Dongfeng Motor Group şi Nissan pentru a dezvolta şi a produce vehicule electrice competitive pe piaţa chineză.

Carlos Ghosn ne-a menţionat că Renault K-ZE este un produs global, va fi comercializat pe întreaga planetă, prin urmare şi în Europa. K-ZE va avea un preţ similar cu a modelelor concurente din China, iar asta înseamnă undeva între 10.000 şi 13.000 euro. Pare utopic un astfel de preţ pare un model electric, dar viitorul va oferi răspunsul la promisiunile celor de la Renault. Probabil, în Europa, acest model ar putea sosi la un preţ de bază de 15.000-16.000 euro. Şi pentru că vorbim de Europa, K-ZE s-ar putea transforma în primul model electric Dacia. Evident, această curiozitate transformată în întrebare a aterizat în urechile tuturor oficialilor Renault întâlniţi. Răspunsul primit – pentru moment nu s-a luat o decizie privind date introducerii acestui model pe piaţa europeană şi nici sub ce marcă.

Totuşi, pentru că ne-am întâlnit cu acest model, l-am pipăit, l-am ”adulmecat”, pot spune că are mari şanse de a fi o Dacia. Şi ar fi un pas firesc de evoluţie pentru marca autohtonă. Electrificarea, în acest moment, este apanajul zonei premium, prin urmare, de ce nu şi electrice accesibile?

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite