Renault Group a decis soarta diviziilor din Rusia: îşi vinde activele către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica AVTOVAZ din Togliatti
Fabrica AVTOVAZ din Togliatti

Renault Group semnează acorduri de cedare a filialei Renault Rusia şi a participării sale în AVTOVAZ. Realizarea acestor tranzacţii nu este supusă niciunei condiţii, toate autorizaţiile necesare fiind deja obţinute.

Consiliul de Administraţie al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din acţiunile deţinute de Renault Group în filiala Renault Rusia către primăria oraşului Moscova şi a 67,69% din capitalul AVTOVAZ către NAMI (institutul central rus de cercetare şi dezvoltare a automobilelor şi motoarelor). 

Realizarea acestor tranzacţii nu este supusă niciunei condiţii, toate autorizaţiile necesare fiind deja obţinute. 

Acordul prevede o opţiune de cumpărarea de către Renault Group a participaţiei sale în cadrul AVTOVAZ, care poate fi exercitată în anumite perioade în cursul următorilor şase ani.

 „Azi am luat o decizie dificilă dar necesară, în deplină responsabilitate faţă de cei 45.000 de salariaţi pe care îi avem în Rusia, în dorinţa de a menţine performanţa Grupului şi a posibilităţii de a reveni în viitor în această ţară, într-un context diferit. Am încredere în capacitatea Renault Group de a accelera transformarea sa şi de a-şi depăşi obiectivele pe termen mediu”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Aşa cum s-a anunţat la data de 23 martie, în cadrul rezultatelor primului semestru 2022 va fi integrată o taxă de ajustare fără numerar corespunzătoare valorii contabile a fondului comercial şi a imobilizărilor corporale şi necorporale consolidate ale Grupului în Rusia. La 31 decembrie 2021 această valoare se ridică la 2,195 miliarde de euro. Activităţile din Rusia nu vor mai fi consolidate în conturile semestriale ale Renault Group care urmează să fie raportate la 30 iunie 2022 şi vor fi tratate ca activităţi abandonate în aplicaţia IFRS 5.

Renault Group îşi reconfirmă obiectivele în materie de rezultate financiare aşa cum au fost anunţate la data de 23 martie 2022. În avans faţă de obiectivele pe termen mediu ale planului Renaulution, Renault Group va prezenta în toamna anului 2022, în cadrul unui eveniment Capital Market Day, stadiul la zi al perspectivelor sale financiare şi al strategiei care vizează poziţionarea sa ca un actor de referinţă al lumii auto, durabil, competitiv şi orientat către tehnologie.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite