Prima Dacie hibrid poate fi comandată din ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Dacia au anunțat că deschiderea comenzilor pentru versiunea Jogger HYBRID 140 va avea loc în ianuarie și că primele livrări sunt prevăzute în luna martie. Beneficiind de expertiza Renault Group și fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea treptată a gamei.

Dacia Jogger Hybrid 140 poate fi comandat / FOTO Dacia
Dacia Jogger Hybrid 140 poate fi comandat / FOTO Dacia

Modelul oferă o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice. Conform oficialilor Dacia, autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracțiune dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km și se încarcă în mers în etapele de frânare sau de decelerare.

Apetit crescut pentru mașini electrificate

Lansarea comenzilor pentru Jogger HYBRID 140 vine în contextul în care apetitul românilor pentru mașini electrificate a crescut. Concret, potrivit unei analize APIA, vânzările de automobile electrificate din România au depășit pragul de 21% din totalul pieței de mașini noi. Cifrele analizei cuprind atât vehiculele complet electrice, cât și pe cele „Plug-in Hybrid Electric Vehicle” sau hibrid clasice.

Automobilele complet electrice care au fost înmatriculate în acest an în România au însumat 9.337 de exemplare, mai mult decât dublu față de anul anterior, creșterea fiind de 117,8%, potrivit datelor APIA, bazate pe înmatriculările DRPCIV.

Cele mai multe au fost mașinile electrice ale Dacia, Spring ajungând la 5.026 de unități livrate, după 11 luni. Pe locul al doilea, Tesla are 937 de mașini înmatriculate, apropiindu-se astfel de pragul de 1.000 de unități vândute în România. Pe locul al treilea, la distanță de celelalte mărci, se află marca Volkswagen, cu 800 de unități.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite