Porsche lansează cel mai puternic diesel de pe piață FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porsche Cayenne S Diesel
Porsche Cayenne S Diesel

Porsche AG din Stuttgart lansează cel mai puternic model diesel de pe piață, sub numele de Cayenne S Diesel. Modelul Cayenne S Diesel va fi lansat pe piața din România în ianuarie 2013. În România, prețurile pentru acest model pornesc de la 69651 euro, fără TVA.

Motorul de 4,2 litri cu 8 cilindri, biturbo, are 382 de cai putere (281 kW) și oferă un cuplu maxim de 850 Nm. Aceste caracteristici fac din noul Cayenne S Diesel un model de top atât în ceea ce privește performanța dinamică, cât și eficiența. Noul model diesel de top atinge 100 km/h în 5,7 secunde, viteza maximă fiind de 252 km/h. Utilizând energia într-un mod extrem de eficient, consumă doar 8,3 litri la 100 de kilometri, în condițiile unor emisii de CO2 de 218 g/km(conform NEDC). Unul dintre factorii care contribuie la aceste performanțe excelente este funcția automată start/stop, noul model fiind singurul SUV din lume cu un motor diesel V8 care oferă această funcție.

Cayenne S Diesel oferă o experiență de condus tipică pentru un Porsche, și totuși inedită. Cu performanța sa dinamică și sunetul pe care îl produce, oferă experiența emoțională a unei mașini sport. Pe de altă parte, rularea lină și sunetul rezonant al motorului cu 8 cilindri ating un nivel comparabil cu cel al motoarelor anterioare Porsche V8. Cayenne S Diesel are un caracter inconfundabil și datorită sistemului de tracțiune integrală PTM. Sistemul oferă calitățile de manevrare și precizie pe care le regăsim la mașinile cu tracțiune spate. Pe de altă parte, atunci când stilul de condus este sportiv și dinamic, tracțiunea față intervine cu precizie, îmbunătățind stabilitatea și tracțiunea mașinii. Sistemul opțional Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) transformă această performanță dinamică într-una și mai sportivă.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE!



Cayenne S Diesel - echipat, opțional, cu un rezervor suplimentar de 100 de litri - poate fi condus pe o distanță de aproximativ 1.200 km fără să necesite realimentare.

La exterior, noul model diesel de top al gamei Cayenne păstrează caracteristicile inconfundabile ale unui Cayenne S, având aspectul tipic al versiunilor cu 8 cilindri.

Sistemul de frânare, de exemplu, a fost dimensionat pentru a face față cu succes capacității motorului, și este recunoscut după etrierele de culoare argintie. Ornamentele negre față subliniază gurile de admisie sportive.

Ca și la modelul Cayenne Diesel, emblemele "diesel" de pe aripile față dezvăluie modul de operare al motorului V8. Emblema din spate a modelului îl identifică drept Cayenne S.

Porsche Cayenne S Diesel
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite