Pirelli este validat de CDP ca făcând parte dintre liderii mondiali care luptă împotriva schimbărilor climatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pirelli

Pirelli a fost inclus în prestigioasa listă ”Climate A list 2021”, de către CDP (Carbon Disclosure Project), organizaţie internaţională non-profit care colectează, distribuie şi promovează informaţii despre impactul asupra mediului înconjurător.

Calificativul „A” este cel mai mare scor posibil în cadrul programului, numai 200 de participanţi primindu-l din cei 13.000 înscrişi. Calificativul a fost primit după evaluarea performanţei companiei în lupta împotriva schimbărilor climatice, aici incluzând demersurile pentru reducerea emisiilor, impactul proceselor tehnologice folosite asupra mediului, dezvoltarea unei tehnologii cu emisii scăzute de carbon, exhaustivitatea şi transparenţa informaţiilor furnizate.

Recunoaşterea CDP confirmă angajamentul Pirelli în domeniul sustenabilităţii mediului, principalul obiectiv fiind reducerea emisiilor de CO2, obiectiv recunoscut de Science Based Targets Initiative (SBTi).

Obiective asumate de Pirelli: reducerea totală a emisiilor totale de carbon până în 2030 şi utilizarea de energie electrică provenită doar din surse regenerabile, la nivel global, până în 2025.

Marco Tronchetti Provera, vicepreşedinte executiv şi CEO al Pirelli, a declarat: „Recunoaşterea din partea CDP demonstrează că în strategia noastră de creştere folosim cele mai bune practici, în aspectele legate de mediul înconjurător. Pirelli adoptă planuri concrete de tranziţie energetică, transparenţă şi performanţă, asumându-şi obiective ambiţioase. A avea grijă de mediu înseamnă sa avem grijă de viitorul companiei.”

Pirelli are o unitate de producţie şi în România, la Slatina. Şi să nu uităm că pe pneurile de Formula 1 scrie Made in Romania.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite