Peste 321.000 de vehicule Tesla, rechemate în service. Ce defecțiune s-a descoperit

0
0

Tesla a anunțat că recheamă 321.000 de vehicule din Statele Unite din cauza posibilităţii ca lămpile din spate să nu se aprindă întotdeauna, a declarat compania într-un comunicat, transmite Reuters. 

Probleme la mașinile Tesla din SUA FOTO EPA EFE
Probleme la mașinile Tesla din SUA FOTO EPA EFE

La sfârșitul săptămânii trecute, compania a rechemat aproape 30.000 de maşini Model X din Statele Unite, din cauza unei probleme care ar putea cauza declanşarea incorectă a airbag-ului pasagerului din faţă.  Acest lucru a dus la scăderea acţiunilor companiei cu aproape 3%, la un minim al ultimilor aproape doi ani, relatează g4media.ro.

În documentele depuse sâmbătă la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de vehicule electrice a spus că rechemarea legată de lămpile din spate acoperă unele vehicule Model 3 2023 şi Model Y 2020-2023.

S-au înregistrat mai multe plângeri ale clienților

Tesla, cu sediul în Texas, a declarat că va implementa o actualizare over-the-air pentru a corecta problema lămpii din spate şi a spus că nu are raportări de accidente sau răni legate de rechemare. Compania a spus că rechemarea a urmat plângerilor clienţilor, de care a luat cunoştinţă la sfârşitul lunii octombrie, în mare parte de pe pieţele străine, care au susţinut că lămpile din spate ale vehiculului nu se aprind.

Investigaţia a constatat că, în cazuri rare, lămpile pot să nu funcţioneze, intermitent, din cauza unei anomalii care poate provoca detectări false de defecţiuni în timpul procesului de activare a vehiculului.

Tesla a spus că a primit trei rapoarte de garanţie cu privire la această problemă. Compania a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule, inclusiv patru rechemări în noiembrie, potrivit datelor NHTSA.

Mașină scăpată de sub control în China

În urmă cu două săptămâni, Tesla s-a aflat în centrul unui scandal în China, după ce o mașină scăpată de sub control a ucis doi oameni.

Accidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie în districtul Raoping, Chaozhou, provincia Guangdong, când șoferul mașinii parca un Model Y și a pierdut controlul, ulterior a rulat cu viteza mare pe o distanță de doi kilometri, lovind două motociclete și două biciclete, înainte de a ricoșa într-o vitrină. 

Accidentul s-a soldat cu doi morți: un motociclist și o elevă de liceu. Polițiștii au demarat o anchetă care este în desfășurare, în timp ce familia conducătorului auto a raportat accidentul constructorului de mașini. 

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri