Noile maşini Renault vor avea încorporată o tabletă cu Android

0
0
R-link este noua tabletă propusă de Renault
R-link este noua tabletă propusă de Renault

Renault a lansat o "tabletă" cu sistem Android care va fi încorporată în toată viitoarea gamă de maşini, deschizând astfel calea pentru un nou concept.

R-link, pentru că aşa va fi numit, va fi integrat pentru început pe viitorul model Clio 4, precum şi pe vehiculul electric Zoe, a declarat Patrick Hoffstetter, directorul pentru tehnologie digitală al Renault.

Grupul francez va include apoi aparatul pe toată gama viitoare de maşini, a precizat Hoffstetter. Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a anunţat anul trecut intenţia grupului de a colabora cu dezvoltatorii IT.

"Automobilul devine o nouă platformă", a spus Hoffstetter. El a arătat că tableta poate fi controlată prin comandă vocală sau de la butoane de pe volan.
"Acum avem nevoie de ajutor. Avem nevoie ca dezvoltatorii să lucreze la aplicaţii", a adăugat el.

Când va fi lansată, pe tabletă vor fi instalate circa 50 de aplicaţii, majoritatea scrise de Renault.
Acesta nu a dezvăluit termenii exacţi de colaborare cu dezvoltatorii, da a spus că va avea loc o împărţire a veniturilor.

Hoffstetter, care a fost anterior director de marketing la compania franceză de telefonie mobilă SFR, a admis că industria auto nu are o platformă comună pentru dezvoltarea de aplicaţii, ceea ce îngreunează situaţia pentru dezvoltatori.

El a spus că Renault ar putea vinde circa trei milioane de maşini anul viitor, circa jumătate în afara Europei. Dar chiar şi trei milioane de maşini nu este o bază foarte mare pentru dezvoltatori şi, fără standarde comune la nivelul industriei auto, dezvoltarea aplicaţiilor va fi fragmentată.

Deşi este numit tabletă, aparatul nu poate fi de fapt scos de pe vehicul, iar Renault nu intenţionează să îl adapteze pentru modelele mai vechi de maşini. R-link nu înlocuieşte alte instrumente, ci oferă servicii suplimentare şoferului şi pasagerilor, având conectivitate mobilă.

Tableta va avea 18 cm, fiind puţin mai mică decât iPad, care măsoară 24 cm în diametru.

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite