Michelin e-Primacy – un lider al eficienţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
michelin e-primacy

În 2021, Michelin face un pas important prin introducerea pe piaţă a anvelopei Michelin e-Primacy, oferind nu numai cea mai redusă rezistenţă la rulare din categoria sa, ci mult mai mult...

În 1992, grupul a introdus pe piaţă prima anvelopă „verde” din lume. Rezistenţa la rulare mai mică a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 şi la îmbunătăţirea eficienţei consumului de combustibil (având în vedere că anvelopele reprezintă între 20% şi 30% din consumul de combustibil al unui vehicul).

e-Primacy este prima anvelopă Michelin eco-responsabilă pentru proiectarea căreia s-a ţinut cont de impactul pe care o anvelopă îl are asupra mediului pe durata ei de viaţă. Având la bază foarte multă tehnologie, anvelopa e-Primacy oferă cea mai mică rezistenţa la rulare, fiind astfel mai ecologică, dar în acelaşi timp îndeplinind toate criteriile legate de siguranţă, aderenţă şi durabilitate care fac ca anvelopele Michelin să fie atât de cunoscute.

Anvelopa Michelin e-Primacy a fost proiectată să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, pe tot parcursul fazelor de producţie, de la extracţia materiilor prime până la transportul anvelopelor. Este prima anvelopă din lume care va deschide calea către o nouă generaţie de produse.

Michelin e-Primacy

  • Pereţii laterali CoolRunning - Energia absorbită şi consumată de pereţii laterali în momentul deflexiei este mult scăzută în comparaţie cu pereţii standard, contribuind astfel la reducerea consumului de carburant sau la îmbunătăţirea autonomiei pentru vehicule electrice.
  • Centură de protecţie suplă - Aceste straturi de protecţie cu un design special asigură acelaşi nivel de rezistenţă, dar necesitând mai puţină materie primă. Astfel, generează o rezistenţă la rulare mai redusă în comparaţie cu modelele tradiţionale, ceea ce ajută la îmbunătăţirea consumului de combustibil şi la reducerea emisiilor de CO2 ale vehiculelor.

Toate caracteristicile noului pneu Michelin e-Primacy, precum şi avantajele lui pot fi citite pe ADEVARUL AUTO.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite