Maserati MC20 desemnat „Produsul de Design al Anului” în cadrul European Product Design Award 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maserati mc20

Maserati MC20 a câştigat marele premiu al competiţiei European Product Design Award 2021. Noul model Maserati super sport a fost de asemenea onorat cu titlul „Top Design” la categoriile Transport/Auto, respectiv Alte categorii de design.

European Product Design Award este o competiţie de design creată pentru a recunoaşte eforturile celor mai talentaţi designeri intenaţionali de produs. Mii de proiecte de design din toate părţile globului sunt verificate şi evaluate de către juriu, pentru a selecta cele mai incitante din punct de vedere estetic, mai funcţionale şi mai inovatoare produse. 

Klaus Busse, Şeful de Design al Maserati, a declarat: „Misiunea noastră a fost să proiectăm o maşină care va fi ţinută minte în viitor drept modelul care a lansat noua eră Maserati. Şi cred că ne-am îndeplinit scopul, cu modelul MC20. Suntem onoraţi să primim acest mult dorit premiu, drept recunoaştere a muncii unei întregi echipe, care şi-a asumat un angajament din toată inima faţă de acest proiect unic."

MC20, proiectat la Centro Stile Maserati din Torino, este un amestec de eleganţă şi pricepere sportivă. Modelul super sport este o veritabilă capodoperă a stilului, primul de acest gen şi maşina-simbol cu care marca şi-a inaugurat noua eră. 

Maserati MC20 este innovator prin însăşi natura sa şi fiecare detaliu în privinţa design-ului este funcţional: uşile fluture, de exemplu, nu sunt doar uimitor de frumoase, ci au şi rolul de a îmbunătăţi ergonomia maşinii şi de a permite accesul optim în, şi din habitaclu.   

maserati mc20

Noul model super sport reprezintă forma pură a vitezei, în stilul autentic Maserati: o lucrare de inginerie sculpturală, care previzualizează direcţia viitorului estetic al mărcii. De fapt, accentul pus pe performanţă a dus la conceperea unei maşini cu o personalitate distinctă, o aerodinamică rafinată şi linii inconfundabile, care o fac unică.

O maşină al cărei aspect superb ascunde un suflet sportiv fără compromisuri, cu noul motor V6 Nettuno de 630 CP, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,88 secunde şi ajunge la o viteză maximă de peste 326 km pe oră. Motorul brevetat a fost conceput, dezvoltat, proiectat şi construit în întregime de către Maserati şi foloseşte o tehnologie de ardere pre-cameră derivată din motoarele de Formula 1. 

Modelul super sport Maserati MC20 este cu adevărat o maşină 100% fabricată în Italia, dezvoltată de către Maserati Innovation Lab şi construită la fabrica istorică din Modena.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite