Kia pregăteşte un rival pentru Nissan Juke

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul coreean Kia va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an un concept ce prefigurează viitorul crossover urban al mărcii.

Acesta va purta numele KED 10 Concept şi versiunea de serie derivată din el are ca scop detronarea liderului segmentului, Nissan Juke. Înainte ca acest miracol să se întample, micul crossover coreean va trebui să depăşească alti reprezentanţi ai clasei, precum Renault Captur, Opel Mokka sau Peugeot 2008.

Acronimul KED 10 înseamnă Kia Europe Design 10, producătorul asiatic sărbătorind cu acest automobil al zecelea concept construit în totalitate de atelierele de design ale mărcii aflate în Europa.

Conform comunicatului Kia, conceptul vizează un potenţial model care să abordeze segmentul B cu stil si tenacitate, pentru a se impune încet-încet în faţa celui mai vândut model din această clasă, Nissan Juke. Acelaşi comunicat precizează şi faptul că decizia asupra producţiei unui astfel de automobil depinde strict de reacţia publicului de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Un crossover urban ar putea completa gama Kia cu o maşină dedicată unei nişe aflate în plină creştere in Europa, IHS Automotive estimând faptul că vânzările acestui segment ar putea sări de la 154.461 unităţi în 2012, până la cota de 500.000 de autovehicule în 2015.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite