EXCLUSIV Noul Duster, ce n-a văzut Parisul. A intrat deja în fabricație și va avea dotări de vârf. Când va fi lansat modelul SUV VIDEO

0
Publicat:

A treia generație a modelului de mare succes Dacia Duster va fi lansată la finalul acestui an, după cum au dezvăluit pentru „Adevărul” reprezentanți din cadrul uzinei Dacia de la Mioveni.

Noul Duster va fi produs tot la uzina de la Mioveni FOTO arhiva Adevărul
Noul Duster va fi produs tot la uzina de la Mioveni FOTO arhiva Adevărul

Surse autorizate din cadrul Dacia au precizat pentru „Adevărul” că primul automobil din noua generație Duster a ieșit săptămâna trecută de pe liniile de fabricație de la uzina de la Mioveni. Deja au fost produse mai multe unități din a treia generație a popularului SUV. Aceleași surse ne-au confirmat că noul Duster va fi lansat oficial în decembrie și că va intra în producția de serie la începutul anului viitor.

În ceea ce privește dotările, noul Duster va fi la superlativ, având cele mai spectaculoase și numeroase dotări văzute până acum la un model Dacia.

„O parte dintre dotările de vârf pe noul Duster se regăsesc pe modelul Megane. Modelul va avea numeroși senzori și multe sisteme de asistență, camere video față-spate și inclusiv volan încălzit”, a precizat pentru „Adevărul” un oficial din cadrul uzinei Dacia de la Mioveni.

Noua generație Dacia Duster va fi dezvoltată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, aceeași pe care sunt dezvoltate modele precum Renault Captur, Renault Clio ori Mitsubishi ASX.

Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4x2 sau 4x4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. 

Cu 197.100 unităţi comercializate anul trecut (+5,8% față de 2021), Duster este al doilea cel mai vândut vehicul din Europa către persoanele fizice în anul 2022, depășind pragul de 2 milioane de vehicule comercializate de la lansarea primei generații a modelului, în 2010.

Mai trebuie spus că Viitorul model Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni din 2025.

La ora actuală, 65% din producția zilnică de 1.392 automobile de la uzina de la Mioveni este reprezentată de modelul Duster. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite