Culorile inspirate din natură, mai populare în lumea auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceste culori vor deveni foarte folosite în următorul an.
Aceste culori vor deveni foarte folosite în următorul an.

Culorile folosite în industria auto vor fi “inspirate din natură”, indică previziunile designerilor BASF pentru perioada 2012-2013. Nuanţele de mov închis (fructe de pădure) şi tonurile de cupru se adaugă portofoliului existent de culori, ca și nuanţele naturale de maro, albastru şi verde, care revin în tendințe.

Deși, în ultimii ani, verdele a fost o culoare rar folosită în industria auto, în 4-5 ani se preconizează că va deveni din ce în ce mai popular. Extinderea paletelor de culori este evidentă mai ales dacă facem abstracție de gama de nuanțe de negru şi argintiu. Preferința pentru culoarea maro, prezisă de BASF cu ani în urmă, continuă şi în prezent.

De exemplu, culoarea este deja folosită pentru aproape 7% din maşinile nou înmatriculate în Germania (faţă de 2% în 2009) şi va rămâne în continuare la un nivel ridicat. "Sunt semnale că diversificarea paletei de culori în industria auto va continua şi că, în viitor, vom vedea nuanţe precum verde smarald sau bronz. În mod special, preferința pentru verde devine din ce în ce mai evidentă," arată raportul echipei globale de designeri.

Importanţa ridicată acordată noţiunii de ecologie poate fi din nou simbolizată de culoarea verde, pe care o vom regăsi la autoturisme în 4-5 ani. Cam aceasta este perioada necesară pentru ca o culoare să intre efectiv în piață. Deci, va trebui să mai aşteptăm puţin verdele".

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite