Articol publicitar

Cluburile automobilistice de limbă germană au decis: Continental, cea mai bună anvelopă pentru sezonul rece ce se apropie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anvelopele de la Continental sunt etichetate conform regulilor UE

Şcoala germană de tehnologie auto rămâne an după an la înalte standarde calitative. De multe ori, cele mai înalte. E ceea ce întâmplă şi în domeniul anvelopelor. Şi cum sezonul rece bate la uşă, cele mai cunoscute cluburi automobilistice din lume, ADAC, ÖAMTC şi TCS, adică cele din Germania, Austria şi Elveţia, vă propun o  comparaţie extrem de actualizată a anvelopelor de iarnă.

În toate analizele efectuate de specialiştii instituţiilor de mai sus, anvelopele de iarnă Continental au devenit câştigătoare cu ambele dimensiuni testate. În cazul WinterContact TS 860 cu dimensiunea 175/65 R 14, specialiştii au menţionat alb pe negru următoarele concluzii: „anvelope de iarnă foarte echilibrate cu cele mai bune calificative pe umiditate şi zăpadă, cu calificativ bun inclusiv pe carosabilul uscat”. La încheierea evaluării acelaşi model de anvelopă, însă cu dimensiunea 205/55 R 16, concluziile au sunat la fel de măgulitor: „foarte echilibrate, cu cele mai bune calificative pe umiditate şi consumul de carburant, deosebit de bun şi pe zăpadă”. Anvelopele cu dimensiunile testate au fost declarate adecvate pentru o multitudine de autoturisme, între cele de clasă mică până la medie. Vehiculele folosite la testare au fost un VW Golf 7 şi un Ford Fiesta. Specialiştii cluburilor automobilistice au testat numai puţin de 28 de modele de anvelope de iarnă, produse de diverse mărci europene, americane şi asiatice, în cadrul a 17 categorii, iar câştigătoarele, anvelopele Continental, au primit nota-medie 2,1 pentru dimensiunea mai mică, respectiv 2,2 pentru dimensiunea mai mare. Adică cele mai mari din procesul de testare.

Realizatorii testelor s-au arătat puţin mulţumiţi de producătorii asiatici. Din cauza dificultăţilor întâmpinate pe carosabilul umed, anvelopele provenite din această parte de lume au trebuit să se mulţumească cu calificativul „deficient”.

Marca WinterContact TS 860 a celor de la Continetal a fost ales drept „specialistul cel mai indicat” pentru perioada de iarnă, destinat vehiculelor mai compacte şi mai mici. Gama de produse include în prezent 66 de modele cu dimensiuni între 13 şi 17 ţoli, cu indici de viteză până la 240 km/h - printre care şi numeroase variante cu marcaj XL pentru capacitate portantă ridicat şi/sau muchie de protecţie a jantelor.

De acum iarna poate să vină, fiindcă maşina dumneavoastră poate fi echipată cu aliatul său ideal pentru timpurile magice ale vacanţelor de Crăciun şi Anul Nou!

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite