Cele mai ciudate şi ingenioase maşini lansate în 2015: autoturisme făcute din lemn, din carton şi alimentate cu panouri solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2015 a însemnat multe proiecte extravagante în domeniul auto. De la maşina făcută cu o imprimantă 3D la unda dotată cu un cupotor pentru pizza şi la alta făcută doar din carton, imaginaţia designerilor nu a avut limite.

Aceste modele ingenioase de maşini arată modul în care designerii auto folosesc noile materiale şi tehnologii, scrie Techinsider.io, care prezintă câteva exemple inedite.

Acest mini Audi a fost realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Părţile componente au fost obţinute cu imprimanta şi apoi ansamblate, rezultând astfel o micuţă maşină de curse perfect funcţională.

image

Noul concept lansat de Mitsubishi este o maşină electrică foarte asemănătoare cu Batmobilul din filme. Maşina este electrică, se conduce singură, are foarte multe ecrane LCD în interior şi un sistem care monitorizează nivelul de oboseală a şoferului.

image

McLaren a lansat un nou concert de maşină de curse, care seamănă incredibil de mult cu un avion de lupte.

image

Rinspeed a lansat o maşină sport care este dotată cu o dronă şi cu un mic loc de aterizare pentru dronă. Astfel, explorarea unor locuri noi va fi mult mai uşoară, pentru că şoferul va putea comanda dronei să filmeze de sus sau să culeagă flori şi diferite obiecte. Totul printr-o simplă comandă pe ecranul tactil din interiorul maşinii.

image

Maşina solară care a câştigat anul acesta o cursă din Australia se numeşte Nuna 8 şi este alimentată doar de energia captată de panourile solare. Maşina a fost realizată de o echipă de la Universitatea Delft din Olanda.

image

Domino's a lansat o maşină care are în dotare un cuptor de pizza. Desigur, modelul este destinat pizzeriilor, pentru că aisgură o livrare foarte eficientă. Cuptorul este permanent cald, pentru ca produsele să nu se răcească pe drum. În total încap 80 de pizza în maşină, alături de alte produse din meniu, cum sunt sucurile şi aripioarele de pui. Maşina se numeşte Domino's DXP, adică Delivery Expert.

image

Inspirat de un avion construit din lemn în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, designerul Joe Harmon a realizat o maşină făcută doar din lemn. Modelul a fost gata după 5 ani de muncă şi este perfect funcţionabil.

La fel de ingenioşi au fost cei de la Lexus, care au construit modelul IS din 1.700 de foi de carton. Constructorii au folosit pentru asamblare lipici pe bază de apă, dar şi tehnologii de ultimă oră. Maşina este dotată cu un motor electric.

image
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite