Afla Romeo Tonale este disponibil în România de la 34.900 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale

După dezvăluirea internaţională din luna februarie, Alfa Romeo Tonale este disponibil şi în România prin importatorul Auto Italia. Preţurile încep de la 34.900 euro (TVA inclus).

Noul SUV compact Alfa Romeo este comercializat în 4 niveluri de echipare: Super, Sprint, Ti şi Veloce. O configuraţie suplimentară este disponibilă chiar acum pentru primii clienţi – versiunea de lansare în ediţie limitată numită Edizione Speciale include un pachet bogat de dotări & conectivitate şi amplifică sportivitatea tipică Alfa Romeo.

Clienţii noului Alfa Romeo Tonale pot alege deja între motorizările 1.6 diesel/130 CP sau 1.5 mild hybrid benzină cu 130 CP sau 160 CP cu turbină cu geometrie variabilă. Variantele de motorizare pe benzină sunt asociate cu transmisia automată Alfa Romeo TCT cu două ambreiaje şi 7 trepte.

Performanţa de top este garantată de unicul Plug-in Hybrid Q4 de 275 CP, ce realizează o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde, având o autonomie în modul pur electric de până la 80 km în ciclul urban (peste 60 km în ciclul mixt), cele mai bune valori din segment. Această motorizare va fi disponibilă începând cu finalul anului 2022.

Versiune limitată Edizione Speciale

Edizione Speciale, nivelul de echipare comercializat cu ocazia lansării, oferă un pachet bogat de dotări şi două versiuni de putere exclusiv pentru motorizarea mild hybrid benzină, de 130 CP sau 160 CP cu o baterie la 48 volţi conectată la un motor electric (15-kW, 55-Nm) care poate pune în mişcare roţile chiar şi atunci când motorul pe combustie internă este oprit.

alfa romeo tonale

Versiunea Edizione Speciale oferă cutie automata cu dublu ambreiaj cu 7 rapoarte, sistem multimedia şi navigaţie cu touchscreen de 10.25” Alfa Connect, scaune în Alcantara, pedalier sport din aluminiu, padele din aluminiu pentru schimbarea treptelor de viteză, Apple Carplay/Android Auto Wireless, încărcare wireless pentru telefon, hayon cu acţionare electrică, senzori de parcare faţă şi spate, faruri Full LED Matrix adaptive, cameră video posterioară pentru parcare cu ghidaj dinamic, jante aliaj 20 inchi Graphite Grey pentru versiunea 130 CP sau jante aliaj 20 inchi Dark Miron pentru 160 CP şi sistem de frânare sport cu etriere Brembo.

alfa romeo tonale

Preţurile pentru Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale încep de la 41.700 Euro (TVA inclus) şi de la 39.900 Euro (TVA inclus) prin programul Rabla, reducere obţinută din scăderea contravalorii a doua tichete (9.000 de lei).

Recent, noul SUV al mărcii a obţinut punctajul maxim la testele de siguranţă organizate de organizaţia EuroNCAP. În condiţiile în care criteriile EuroNCAP devin din ce în ce mai dure pe măsură ce sistemele de siguranţă urcă în complexitate, în urma testelor realizate cu pachetul standard de siguranţă, noul Tonale a obţinut 83% la protecţia pasagerilor adulţi şi 85% la cea oferită copiilor. În ceea ce priveşte sistemele de siguranţă, acestea au fost notate cu 85%. Alfa Romeo a pus tehnologia în numele siguranţei prin adopţia de soluţii unice în clasa lui Tonale, precum Sistemul de Frânare Integrat (IBS) cunoscut ca “brake by wire”, disponibil pe Giulia şi Stelvio, care garantează o distanţă de frânare mai mică decât sistemele conveţionale şi maximizează recuperarea energiei la frânare pentru versiunile hibride.

alfa romeo tonale
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite