A murit chitaristul Gary Moore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul chitarist rock Gary Moore a murit, duminicã, la vârsta de 58 de ani, într-un hotel din Spania. Potrivit presei străine, artistul a murit în somn, la primele ore ale zilei de duminică.

Gary Moore a susţinut un concert în România, anul trecut, în cadrul Ciuc Summer Fest, ce a avut loc la Bucureşti, în iulie. El a fost chitaristul trupei Thin Lizzy, având de asemenea o carieră solo foarte apreciată.

Gary Moore, pe numele său adevărat Robert William Moore, şi-a început cariera muzicală în anii '60 şi a evoluat de-a lungul timpului alături de artişti precum Gary Husband, Ozzy Osbourne sau Andrew Lloyd Webber, conform Mediafax.

Portofoliul său a fost completat şi de o complexă carieră solo. A debutat în 1973, odată cu lansarea albumului "Grinding Stone", iar câţiva ani mai târziu, în 1978, a revenit în atenţia criticilor de specialitate cu albumul "Parisienne Walkways", realizat în colaborare cu Phil Lynott, care i-a propulsat pe primele poziţii din UK Singles Chart. La scurt timp a urmat albumul "Thin Lizzy".

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite