A fost creat cel mai scump parfum din lume. Cât costă şi ce se va întâmpla cu banii încasaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sticluţele de parfum costă 1,6 milioane de euro
Sticluţele de parfum costă 1,6 milioane de euro

O companie din Spania a lansat un set de parfumuri care costă nu mai puţin de 1,6 milioane de euro, fiind cel mai scump din lume.

Setul conţine patru sticluţe cu licori şi fiecare reprezintă un anotimp. Mai mult, sticluţele în sine reprezintă o comoară, pentru că sunt decorate cu sute de pietre preţioase.

Sticluţele cu preţiosul parfum sunt placate cu aur şi argint. În plus, sunt decorate cu 345 de diamante şi zeci de safire şi smaralde, scrie stirileprotv.ro.

Pe lângă puzderia de pietre preţioase, fiecare sticluţă are un medalion încrustat, cu ingredientele fiecărui parfum inspirat de unul dintre cele patru anotimpuri. La acest proiect a lucrat cea mai veche familie de bijutieri din Barcelona.

Cele patru parfumuri conţin uleiuri esenţiale extrase din trandafiri franţuzeşti, iasomie şi alte flori - multe dintre ele exotice. Fiecare parfum are 18 componente, adică numărul turnurilor Catedralei Sagrada Familia.

Dincolo de preţul ameţitor de 1,6 milioane de euro, avem de-a face şi cu o latură filantropică. Jumătate din încasări vor fi donate. Jumătate din suma încasată va ajunge la organizaţia caritabilă a clubului de fotbal FC Barcelona şi va fi folosită pentru sprijinirea copiilor bolnavi. Organizaţia clubului  va construi noi spaţii în spitalele de pediatrie în care se recuperează micutzii greu încercaţi de soartă.

Sara Diaz, director al brandului Sagrada: „Scopul Sagrada este de a atinge cea mai mare audienţă posibilă. Nu să ajungă doar la clienţi. Vrem ca toată lumea să ştie despre proiectul nostru şi scopurile noastre, de a uni luxul cu filantropia. Am dori să devenim pionieri ai acestei mişcări“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite