68% din femei schimbă imaginea partenerului în primele luni ale relaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea femeilor se ocupă direct de imaginea partenerului lor, chiar cu preţul unor schimbări radicale, încă din primele şase luni ale relaţiei FOTO rathandco.com
Majoritatea femeilor se ocupă direct de imaginea partenerului lor, chiar cu preţul unor schimbări radicale, încă din primele şase luni ale relaţiei FOTO rathandco.com

Potrivit acestei descoperiri, femeile nu caută bărbatul perfect, ci partenerul potrivit pe care să-l transforme în cel perfect. În primele şase luni ale relaţiei, femeile vor cheltui sume relativ mari pentru a-şi schimba noul partener în ceea ce numesc ele „bărbatul ideal”.

Mai mult de o treime (36%) din femei au recunoscut că s-au simţit jenate, chiar ruşinate, să fie văzute în public cu prietenul lor, la începutul relaţiei. Stilul lui vestimentar este principala grijă a femeilor (34%), coafura sa (22%) şi chiar şi mirosul lui (9%).

Din acest motiv, 68% au recunoscut că „au îmbunătăţit” imaginea şi apariţia partenerului, cumpărând direct hainele în care acestea voiau să-şi vadă iubiţii.

În medie, o femeie cumpără 21 de obiecte pentru el, în primul an al cuplului.

Motivul pentru femeile recurg la aceste măsuri se datorează fricii de competiţie cu alte femei, în cazul în care s-ar întâlni cu bărbaţi care au deja o imagine perfectă. Este teoria doctorului Simon Moore, de la Societatea de Psihologie Britanică, care adaugă şi că femeile caută „bărbaţi cu potenţial”, pe care îi transformă în bărbaţii perfecţi ulterior.

„În mod normal, femeile care sunt interesate doar de aventuri şi de relaţii scurte vor alege bărbaţii în funcţie de imagine şi aspect fizic, în defavoarea personalităţii acestora. Când vine vorba de aşezat la casa lor, personalitatea devine criteriul important”, explică Moore teoria sa.

„Femeile caută atunci un bărbat al cărui caracter le atrage, urmând să se ocupe de imaginea lui, pentru a-l transforma într-o persoană şi mai atractivă. Este mult mai uşor să schimbi coafura, hainele sau aftershave-ul decât este să schimbi personalitatea cuiva. În unele cazuri, femeile testează partenerul astfel”, adaugă psihologul.

Dacă el este dispus să se schimbe în aceste şase luni, atunci şi femeile vor „coopera” mult mai uşor cu ce le oferă viaţa, inclusiv posibilitatea de a avea un copil mai devreme.

Studiul a fost realizat pe 2.000 de femei, de compania Littlewoods.

Sfaturi pentru el

Mark Wright, ambasadorul  Littlewoods, a dezvăluit pentru „Daily Mail” cele mai importante lecţii de stil pe care le respectă.

  • Poartă haine care îţi complimentează silueta.
  • Ia-ţi timpul necesar pentru a-ţi dezvolta propriul stil. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să încerci prea mult.
  • Totul stă în detalii. O pereche reuşită de ghete sau o haină perfectă poate ridica orice ţinută din banalitate.
  • Nu te juca cu părul tău. Păstrează-l cât mai natural şi oferă-i mai mult volum.
  • Secretul pielii sănătoase este o hidratare continuă, în special seara şi dimineaţa.
  • Secretul unei imagini bune este o atitudine bună. Trăieşte o viaţă sănătoasă, poţi să ai totul, dar cu moderaţie.  
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite