Yakin, antrenorul Elveției: „Am ales tactica potrivită, (...), numai că şi de această dată ne-a lipsit norocul”

0
Publicat:

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, Murat Yakin, a declarat, marţi seara, în conferinţa de presă susţinută după înfrângerea cu România, scor 1-0, din preliminariile EURO 2024, că şi de această dată formaţiei sale i-a lipsit norocul.

Murat Yakin. Foto: Arhiva Adevărul
Murat Yakin. Foto: Arhiva Adevărul

"Meciul de azi l-am abordat la victorie, am ales tactica potrivită, ne-am creat ocazii de a marca, numai că şi de această dată ne-a lipsit norocul. Meciul cu România de la Lucerna l-am dominat cu autoritate... şi atunci şi acum noi am jucat fotbal. Noi am avut mai multe ocazii, în timp ce adversarii doar una şi au marcat. Asta nu înseamnă că România nu joacă un fotbal frumos. Nu contează dacă joci un fotbal spectaculos, dacă nu marchezi. Azi ne-am creat dublul ocaziilor adversarului, dar ne-a lipsit acel instinct de 'killer' în faţa porţii", a afirmat selecţionerul.

"Ştiam de la începutul campaniei că nu putem să vorbim despre 10 victorii din 10 meciuri. Nu trebuie să fim cu nasul pe sus niciun moment. Prin prisma statisticilor ştiam că suntem favoriţi în grupă, dar nu mi-am permis niciodată să spun despre un adversar că este o echipă mică. Cu siguranţă ar fi trebuit să facem mai mult în această campanie, ceea ce ne-a lipsit au fost golurile. Pentru că dacă nu înscrii nu ai cum să câştigi", a adăugat Yakin. Selecţionerul Elveţiei a menţionat că el şi jucătorii trebuie să îşi facă autocritica după această campanie, însă a ţinut să sublinieze că obiectivul a fost atins."Este timp să analizăm întreaga campanie, trebuie să ne facem autocritica pentru că nu am reuşit să concretizăm ocaziile create, dar cel mai important este că ne-am calificat. După un început de campanie bun s-au întâmplat mai multe lucruri, dar statistica vorbeşte de la sine. Am jucat cu mult curaj, însă nu am fost la fel de eficienţi ca unii dintre adversarii noştri. Ne-am atins obiectivul, însă în acelaşi timp trebuie să vedem ce nu a mers bine. Repet, trebuie să ne facem autocritica, dar să nu lăsăm să ne fie luată bucuria calificării la turneul final. Trebuie să fim optimişti în perspectiva turneului final", a precizat el.

Întrebat dacă îi este teamă că va fi demis, Murat Yakin a răspuns: "Aici nu e vorba despre postul meu, ci de calificarea echipei Elveţiei. Asta e tot ceea ce contează pentru mine. Sigur că după meciul pierdut în această seară suntem toţi dezamăgiţi, dar misiunea mea a fost calificarea şi am realizat-o. Am vorbit cu preşedintele federaţiei şi mă bucur că am încrederea sa. Şi dânsul a declarat că unica misiune este calificarea... că se mai pierd anumite partide e o altă discuţie".

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Denis Alibec (50) şi au terminat grupa neînvinşi, urmând să se afle în urna a doua valorică la tragerea la sorţi din 2 decembrie pentru grupele turneului final din Germania.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite