Xavi, record pentru FC Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul spaniol Xavi Hernandez, în vârstă de 30 de ani, a devenit, miercuri, jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate pentru formaţia FC Barcelona, 550, doborând recordul deţinut de Miguel Bernardo Bianquetti "Migueli"

Xavi, unul dintre finaliştii desemnaţi pentru trofeul Balonul de Aur FIFA 2010, a disputat, miercuri, al 46-lea său joc în Cupa Spaniei, cu ocazia returului optimii de finală, contra formaţiei Athletic Bilbao (scor 1-1). FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală, după ce, în tur, scorul fusese egal, 0-0.

Miguel Bernardo Bianquetti "Migueli", fost fundaş central, care s-a retras în 1989, la vârsta de 38 de ani, jucase 549 de partide pentru FC Barcelona. Acesta i-a predat ștafeta lui Xavi la meciul de campionat de duminică cu Levante, atunci când actualul jucător al catalanilor îi egalase recordul. În cadrul ceremoniei de duminică, jucătorii Barcelonei au afișat un banner pe care scria în catalană "Xavim t'estimmem" (Xavi, te iubim).

"Am jucat 300 de meciuri pentru Barca și credeam că sunt multe. Dar ceea ce a realizat el este incredibil. Dacă sănătatea îi va permite, cred că va putea ajunge la 700 de meciuri", a declarat Pep Guardiola, antrenorul extratereștrilor.

Culmea, Xavi i-a luat locul în prima echipă a catalanilor chiar antrenorului său de astăzi. Se întâmpla în sezonul 1999-2000, când în urma unei accidentări a lui Guardiola, Xavi urma să joace un număr semnificativ de meciuri pentru Barca, iar odată cu plecarea lui Pep în vara lui 2000, avea să devină una dintre piesele de bază. "E o chestiune de mândrie, dar nu datorită recordului ci pentru simplul fapt că port acest tricou", a declarat cu modestie Xavi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite