Vrei să te îmbogăţeşti? Deschide un supermarket la Sao Paulo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de pe artera Avenida Paulista
Imagine de pe artera Avenida Paulista

Poate că de vină sunt eu. Stau de 22 de ani în Bucureşti, un oraş în care, în ultimul deceniu cel puţin, supermarketurile apar unul după altul, peste noapte, ca ciupercile după ploaie.

De aceea, m-am obişnuit că, indiferent de ora la care îmi termin treaba, să ajung într-un supermarket ca să iau ce-mi trebuie în drum spre casă. Şi am mai multe variante, nu doar una. E unul lângă mine, care, de curând, a trecut la program de vară: e deschis până la ora 23. Nu-l prind, nicio problemă. La şapte minute de mers pe jos, am altul deschis până la miezul nopţii. Îl ratez şi pe ăsta? Iarăşi nu e nimic: trec pe la Unirii, acolo unde, în loc de supermarket, e un hipermarket şi e non-stop!

Am făcut această introducere ca să vă explic de ce la Sao Paulo simt de parcă mi s-a luat aerul. Stau în centrul oraşului, în Avenida Paulista, unde sunt numai hoteluri, sute de turişti şi o viaţă de noapte celebră pentru intensitatea ei. 

Ce lipseşte cu desăvârşire? Un supermarket! Am aşteptat peste zece zile înainte de a scrie acest text ca să inspectez zona stradă cu stradă ca nu cumva să trag o concluzie pripită. Acum vă spun cu toată convingerea: vreţi să vă îmbogăţiţi? Veniţi la Sao Paulo şi deschideţi un supermarket pe Avenida Paulista. Dacă îl faceţi şi non-stop, atunci succesul e garantat.

P.S. – Dacă n-au supermarketuri în centru, în schimb, oamenii de aici au o farmacie la 500 de metri, iar banca „Itao“ cred că şi-a propus să stabilească un record mondial în ceea ce priveşte numărul de sucursale pe aceeaşi stradă.

CITEŞTE ŞI RESTUL REPORTAJELOR TRIMISE DIN BRAZILIA:

*Interviu cu o legendă a fotbalului african, Nwanku Kanu. A luat Liga Campionilor, dar are un regret legat de Mircea Lucescu

*Reportaj din Brazilia: E ultimul Mondial în care homosexualii se simt ca acasă. Ce îi aşteaptă în Rusia şi în Qatar

*VIDEO Primul Mondial în care am crezut că voi ajunge la spital: cum am trăit „măcelul“ de pe „Maracana“

*FOTO Obor de Sao Paulo la preţuri de Dorobanţi: de ce Brazilia e considerată o ţară înfiorător de scumpă

*De ce am ajuns să apreciez mai mult Bucureştiul după o săptămână petrecută la Sao Paulo

*O altă faţă a Braziliei despre care presa n-a prea scris până acum: cum m-a ajutat un doctor din Curitiba

*Fotbalul brazilian. Cafeaua braziliană. Fundul brazilian. O concluzie tristă pentru cei care cred altceva acasă

*Sao Paulo, locul în care bogaţii sunt deasupra muritorilor de rând, la propriu: care e ultima fiţă în cel mai mare oraş din America de Sud

 *Şi „dinozaurii“ ajung, într-un final, tot la mâna unor gadgeturi: cum mi-am luat o cartelă SIM fără să deschid gura

*Cu Loganul prin Sao Paulo

*FOTO Reportaj de la Sao Paulo: Mondialul într-un oraş gri şi deprimant

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite