Viitorul sportului românesc, dezbătut în cadrul Sport Forum, un eveniment organizat de COSR la Cheile Grădiştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szabo şi Petrache conduc instituţiile cheie din sportul românesc FOTO www.cosr.ro
Szabo şi Petrache conduc instituţiile cheie din sportul românesc FOTO www.cosr.ro

Peste 170 de participanţi, printre care şi conducătorii a 45 de federaţii naţionale sportive, olimpice şi neolimpice şi opt invitaţi de la structuri similare din Europa şi de la Asociaţia Comitetelor Olimpice Europe (EOC), s-au reunit la Cheile Gradiştei, la Sport Forum, eveniment organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Timp de doua zile, participanţii la Sport Forum au aflat de de la mai mulţi traineri informaţii noi despre diferite domenii conexe sportului, de la management, marketing, finanţare în sport, până la tehnici de pregătire sportivă şi anti-doping, social media şi comunicare în mişcarea sportivă, informează cosr.ro.

"Părerea unanimă a fost că reuniunea de la Cheile Grădiştei a fost o reuşită nu numai pentru că toţi cei prezenţi au avut câte ceva de invatat din experienţele impărtăşite în plen de vorbitori, dar şi pentru că Sport Forum le-a dat posibilitatea conducătorilor sportului românesc să petreacă împreună câteva zile minunate într-un cadru de vis", a scris sursa citată.

George Boroi, preşedintele CSA Steaua Bucureşti, a spus la sfârşitul evenimentului: “Nu s-a mai întâmplat demult aşa ceva şi a fost o bucurie că atâţia prieteni dragi ne-am adunat în acelaşi loc dupa foarte multă vreme. Pe majoritatea participanţilor îi cunosc de-o viaţă, dar am avut plăcerea să pot sta de vorbă şi să cunosc mai bine preşedinţi de federaţii pe care îi ştiam doar din vedere. La astfel de reuniuni oamenii vorbesc deschis atât depre problemele lor, cât şi despre reuşite, iar marele câştig este legătura puternică inter-umană care se creează.”

Eduard Novak, ciclistul care la Londra a cucerit primul titlul paralimpic din istoria sportului românesc, a vorbit despre importanţa sporturilor paralimpice şi a atras atentia despre cât de important ar fi ca fiecare federaţie naţională sportivă din România să aibă şi o secţiune paralimpică.

Potrivit COSR, sunt şanse mari ca evenimentul Sport Forum să fie organizat şi anul viitor.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite