VIDEO Xavi Hernandez şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume, mijlocaşul Xavi Hernandez, îşi va încheia cariera la FC Barcelona. El a semnat un nou contract cu gruparea catalană, care va expira peste 4 ani.

"Sunt foarte fericit că am această şansă. M-am apucat de fotbal cu gândul de a juca la Barca, dar nu îndrăzneam să visez atâţt de departe. Să-mi închei cariera aici e cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla", a declarat fotbalistul spaniol. Poreclit "Păpuşarul", pentru abilitatea cu care manevrează mingea la mijlocul terenului, Xavi (32 de ani) e un produs 100% al celebrei şcoli La Masia, şcoala lui FC Barcelona. El a debutat la prima echipă în 1998 şi de atunci a jucat pentru Barca în 709 partide, record absolut în istoria clubului. 

Un singur antrenor n-a avut încredere deplină în Xavi şi aceala a fost Frank Rijkaard, care îl socotea prea mic de înălţime pentru a fi esenţial în centrul liniei mediane. Xavi l-a forţat însă să-l titularizeze, în ciuda faptului că olandezul nu-l prea avea la inimă. 

Până acum, cu FC Barcelona, fotbalistul a câştigat 20 de trofee, având în palmares 6 campionate, 2 Cupe ale Spaniei, 5 Supercupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Campionilor, 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor şi 2 Supercupe ale Europei. În plus, el e dublu campion european şi campion mondial cu Spania, pentru care a jucat 119 partide şi a marcat 12 goluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite