VIDEO Un fost jucător din Liga I suferă de scleroză. Momente emoţionante la câştigarea titlului de către echipa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cisovsky (dreapta), pe vremea când juca la Tmişoara FOTO Adevărul
Marian Cisovsky (dreapta), pe vremea când juca la Tmişoara FOTO Adevărul

Marian Cisovsky, fost jucător la Poli Timişoara, nu şi-a putut stăpâni lacrimile la festivitatea de decernare a titlului în Cehia.

Jucătorii şi antrenorii echipei Viktoria Plzen i-au dedicat tiltlul de campioană lui Marian Cisovsky, iar suporterii i-au scandat numele minute în şir la festivitatea de decernare a titlului în Cehia. "Aş da oricând acest trofeu pentru ca Marian să fie sănătos din nou", a declarat antrenorul Miroslav Koubek.

Ajutat de două persoane să ajungă pe scenă, Marian Cisovsky (35 de ani) nu şi-a putut opri lacrimile, în timp ce colegii săi încercau să-l încurajeze.

Fundaşul slovac a evoluat trei ani la Poli Timişoara, marcând 5 goluri în 59 de partide pentru gruparea bănăţeană în perioada 2008-2011.

În 2011 el s-a transferat în Cehia, la Viktoria Plzen, iar anul trecut a fost diagnosticat cu ALS - scleroză laterală amiotrofică. Conform csid.ro, această boală  constă într-o degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinării – care controlează musculatura striată.

Este cunoscută în SUA sub numele de boala Lou Gehrig, după numele baschetbalistului de la echipa New York Yankees care a murit în 1939 de această boală.

Neuronii afectaţi se atrofiază şi dispar fără a prezenta semne de anomalii. Urmează deteriorare musculară datorită dispariţiei nervilor care stimulează aceşti muşchi.

Marian Cisovsky, la decernarea titlului în Cehia   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite