VIDEO Totul despre Real - Barcelona, azi, 19.00. Messi poate doborî un record important chiar pe terenul rivalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi Real Madrid FOTO AP

În martie, la ultimul derby cu Real de pe „Bernabeu“, atacantul Barcelonei a devenit golgheterul all-time din „El Clasico“. Sâmbătă (19.00, DigiSport 1), argentinianul poate ajunge jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în istoria campionatului, prin egalarea sau doborârea unui record care datează din 1955.

Alături de finala Cupei Mondiale şi a Ligii Campionilor, Real – Barcelona e cel mai vizionat meci de fotbal din lume. În epoca globalizării, televiziunii şi a internetului, apetitul pentru spectacol e în creştere. Ultimul episod oficial, din campionat, al uriaşei rivalităţi, un 4-3 pentru Barcelona, în martie 2014, a avut o audienţă globală de 400 de milioane de telespectatori! 

Sâmbătă, primul „El Clasico“ al noului sezon se dispută tot în fieful Madridului. O găseşte pe Barcelona în postura de lider, după opt etape, cu patru puncte avans faţă de marea rivală. Şi, spre deosebire de ce ne-a obişnuit gruparea catalană în ultimii ani, cu o defensivă imbatabilă. Deocamdată. 

Transferat în vară de la Real Sociedad, şi considerat iniţial al doilea portar, după Ter Stegen, adus şi el de la Borussia Mönchengladbach, goalkeeperul chilian Claudio Bravo nu i-a dat nicio şansă neamţului. A intrat în poarta Barcelonei şi a „închis-o“, în meciurile de campionat. Opt partide fără gol încasat şi un nou record de imbatibilitate, ajuns la 720 de minute. În faţa lui Ronaldo, Rodriguez sau Benzema, îmbunătăţirea acestei performanţe va fi extrem de dificilă. 

Messi şi recordul lui Zarra

Barcelona a schimbat mai mult în noul sezon, decât mare rivală. În plus, noul antrenor, Luis Enrique, îl foloseşte de multe ori pe Messi într-o altă poziţie, mai retras, în rol de playmaker. Argentinianul nu mai marchează pe bandă rulantă, dar îşi serveşte excelent coechipierii. Iar conexiunea cu Neymar funcţionează tot mai bine. Leo e primul în topul pasatorilor decisivi, după opt etape, cu 7 assisturi şi majoritatea l-au avut ca destinaţie pe atacantul brazilian.

Geniul şi apetitul ofensiv al lui Messi în cei 10 ani în tricoul Barcelonei (aniversaţi în această lună) sunt reliefate însă de cifrele argentinianului. Datorită celor şapte goluri din acest sezon, Leo Messi a ajuns la 250 de reuşite în campionatul spaniol! E la un singur gol de performanţa lui Telmo Zarra, un fost mare atacant al lui Athletic Bilbao, al cărui record datează de 59 de ani! Iar „Puricele“ se simte excelent în derby-urile cu Real.

În martie, pe „Bernabeu“, în acel 4-3, a marcat un hattrick cu ajutorul căruia a devenit cel mai bun marcator în „El Clasico“ (21 de reuşite). Sâmbătă e cu ochii pe recordul lui Zarra.

VIDEO Cele 21 de goluri ale lui Messi din „El Clasico“

Primul meci oficial pentru „Canibal“

În afară de „eternul“ duel Messi-Ronaldo, derby-ul de pe „Bernabeu“ mai aduce un punct major de interes: Luis Suarez (27 de ani). Cel mai controversat mare atacant din fotbalul actual se pregăteşte de primul meci oficial în tricoul Barcelonei, echipa care i-a oferit şansa unui nou început. Suspendat drastic în vară, de FIFA, după ce l-a muşcat la Mondialul din Brazilia pe italianul Chiellini, ultima ieşire dintr-o serie lungă de derapaje, uruguayanul a găsit o uşă deschisă la Barcelona. Care a plătit 81 de milioane de euro lui Liverpool (presa engleză a scris despre o sumă mai mare, 94 de milioane de euro) pentru a-şi asigura serviciile unui atacant exclus timp de patru luni din orice activitate legată de fotbal. 

La Tribunalul Sportiv de la Lausanne, Barcelona a obţinut o îndulcire a sancţiunilor, astfel că Suarez a putut să se antreneze cu echipa şi să participe la meciurile amicale. „Am simţit că mi-am ruinat cariera. Când impresarul m-a sunat şi mi-a spus că transferul s-a făcut, am început să plâng. M-am temut de repercusiunile pe care incidentul le putea avea asupra carierei mele. La început, am vrut să ascund totul, m-am izolat doar alături de familie, apoi am reflectat şi mi-am dat seama că am greşit. Mi-am cerut scuze şi mă simt eliberat. Sunt pregătit fizic, 100%, pot juca“, a declarat Suarez, în urmă cu câteva zile. 

Suarez a jucat în amicale 

Presa spaniolă e de părere că Luis Enrique va începe cu uruguayanul pe bancă, dar că acesta ar putea intra pe parcurs. Atacantul a debutat în amicalul cu mexicanii de la Club Leon, în ultimul sfert de oră, pe 18 august, şi a mai evoluat în câteva meciuri de pregătire cu Barca B. În plus, a prins în perioada suspendării, care a expirat chiar cu o zi înainte de „El Clasico“, şi două amicale cu naţionala Uruguayului, cu Arabia Saudită şi Oman, în care a marcat două goluri şi a dat o pasă decisivă. 

„Abia aşteptăm să intre Luis. E un atacant uriaş, care a înscris o mulţime de goluri, va întări mult echipa“ a spus Messi despre vârful care la Liverpool a marcat 69 de goluri în 110 meciuri

Ronaldo, cât Messi şi Neymar împreună

Faţă de înfruntarea din martie, Real nu-i mai are pe Di Maria şi Xabi Alonso, vânduţi la Manchester United şi Bayern, dar i-a adus pe James Rodriguez, „giuvaerul“ Mondialului din 2014 şi Toni Kroos, campion mondial cu nemţii. Cu aceştia în echipă, „galacticii“ par mai ofensivi, iar Ronaldo înscrie la foc automat. Are 15 goluri în primele opt etape (a jucat doar şapte meciuri), cel mai prolific start de sezon al lui jucător în Spania, şi a înscris exact cât Messi şi Neymar la un loc! Portughezul a reuşit jumătate din golurile Realului, echipa cu cea mai bună ofensivă din La Liga, în acest moment. 

Cu excepţia lui Bale, incert, „albii“ nu au alte probleme de lot (Khedira tocmai a revenit în meciul cu Liverpool, după două luni de pauză, cauzate de o accidentare), dar au, în schimb, o nemulţumire. 

„El Clasico“ se dispută sâmbătă, iar Barcelona a evoluat marţi în Liga Campionilor, pe teren propriu, cu Ajax (2-1), cu o zi mai devreme decât partida „galacticilor, din deplasare, de la Liverpool (3-0). 

„Nu înţeleg de ce derby-ul n-a fost programat duminică. Un fotbalist profesionist ştie că e o diferenţă de recuperare între a juca un meci la două zile distanţă sau unul la trei. Dar nu vreau să găsesc scuze. Vom juca la victorie“, a anunţat Ronaldo. 

VIDEO Cele 15 goluri ale lui Ronaldo din acest sezon (din campionat)

echipe probabile Real Barcelona

227 de partide oficiale s-au disputat între Real şi Barcelona, în toate competiţiile. Real a câştigat 91, trei mai multe decât Barcelona, iar 48 de meciuri au fost remize

21 de goluri a marcat Messi în 27 de „El Clasico“ (fiind golgheterul all-time). Ronaldo a reuşit 13 goluri, în 21 de derby-uri jucate

FOTO: La ultima vizită în fieful marii rivale, o victorie cu 4-3 pentru Barcelona, Leo Messi a marcat de trei ori. Două dintre reuşite au venit de la punctul cu var. FOTO: AP

Citeşte şi 

Leo Messi şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona. Starul argentinian a devenit cel mai bine plătit fotbalist din lume

VIDEO Real – Barcelona 3-4: meci „extraterestru“, circ în stil românesc la final. Cât şi pentru cine a greşit arbitrul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite