VIDEO Steaua şi Dinamo i-au spus „Nu”, acum e golgeterul Bulgariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Moţi e eroul lui Ludogoreţ Razgrad, Sergiu Buş e golgeterul liderului ŢSKA Sofia şi al campionatului bulgar, cu şase reuşite.

Sergiu Buş a marcat al şaseala gol stagional într-unul din meciurile clasice ale Bulgariei, ŢSKA Sofia – Lokomotiv Sofia, scor 3-0.
Atacantul de 21 de ani a evoluat în sezonul precedent pentru Corona Braşov, echipă retrogradată din Liga I şi desfiinţată între timp. Dacă românii n-au avut ochi pentru un fotbalist de viitor, deşi se vorbea la un moment dat de un transfer la Steaua sau Dinamo, bulgarii au fost mult mai inspiraţi. Buş a ajuns la cea mai titrată echipă din ţara vecină, ŢSKA Sofia, şi are parte de un debut fulminant de campionat, cu şase goluri marcate în nouă etape.
Buş e golgeter în Bulgaria şi a punctat şi sâmbătă în victoria de pe teren propriu a lui ŢSKA Sofia în faţa rivalei locale Lokomotiv, scor 3-0. Românul a marcat golul doi, în minutul 57, speculând o pasă greşită la portar a unui apărător de la Lokomotiv. Românul face cuplu în ofensivă cu un brazilian, căpitanul echipei e fostul stelist Iliev, iar la bulgari joacă şi Platini, un fotbalist din Capul Verde care se visează la fel de cunoscut ca legendarul mijlocaş francez.  
Refuzat de Steaua şi de Dinamo
Unul dintre puţinii fotbalişti crescuţi de CFR Cluj, Buş a jucat în Liga Europa pentru echipa din Gruia la nici 17 ani, într-un meci cu FC Copenhaga. Întrucât politica ardelenilor se baza pe jucători străini, atacantul a fost împrumutat succesiv la Târgu Mureş, Mediaş şi Corona Braşov, pentru ca vara acestui an să-l găsească în postura de jucător liber de contract. Transferul la Steaua a fost refuzat de Reghecampf – „nu iau jucători de la echipe retrogradate” – iar Dinamo i-a pus pe masă un contract de criză, 3.000 de euro lunar, în condiţiile în care la bulgari ia dublu şi mai mult. Sergiu e fratele mai mic şi mai talentat al lui Laurenţiu Buş (27 de ani), jucător crescut de rivala CFR-ului, „U” Cluj. Laurenţiu a mai evoluat la Oţelul, câştigând campionatul, iar acum e fotbalistul Rapidului.
„Bătaie” pe bilete la Ludogoreţ
Ludogoreţ Razgrad, echipa lui Cosmin Moţi, se pregăteşte de evenimentul anului în fotbalul bulgar, sosirea la Sofia a „galacticilor” de la Real Madrid. Primele bilete puse în vânzare pentru meciul de la 1 octombrie din Liga Campionilor, aproximativ 15.000, au condus la formarea unor cozi uriaşe. Meciul are loc tot la Sofia, pe arena pe care Moţi a făcut meciul vieţii împotriva Stelei.  

7600 de euro pe lună câştigă Buş la ŢSKA Sofia

Golul lui Buş din meciul cu Lokomotiv, la minutul 1.30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite