VIDEO Şi-a ucis prietena, acum doarme cu poza ei lângă pat: unchiul lui Oscar Pistorius a dezvăluit amănunte tulburătoare din viaţa atletului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care sportivul de 26 de ani riscă o condamnare pe viaţă la închisoare, pentru „omor premeditat“, se va relua azi, la Pretoria (Africa de Sud).

La 14 februarie, lumea a fost zguduită de o crimă ca în filmele horror. Există două versiuni în ceea ce priveşte evenimentele petrecute în casa lui Oscar Pistorius din Pretoria. 

Sportivul susţine că era în dormitor, atunci când a auzit zgomote suspecte în baie. El insistă că a intrat în panică atât de tare încât nici nu şi-a pus protezele – are ambele picioare amputate – s-a tărât până la baie şi a tras mai multe focuri, în condiţiile în care uşa era închisă. Pistorius spune că, atunci când a realizat că a făcut o confuzie, şi că şi-a împuşcat prietena, a spart uşa cu o bâtă de baseball şi a făcut tot ce i-a stat în puţină pentru a o salva pe Reeva Steenkamp (29 de ani).

De partea cealaltă, procurorii cataloghează povestea lui Pistorius drept o „minciună“ şi merg pe varianta potrivit căreia atletul s-a certat cu Reeva Steenkamp – vecinii spun că cei doi avuseseră un conflict verbal cu o seară înainte – apoi şi-a pus protezele, a alergat după prietena lui, care s-a refugiat în baie. Potrivit procurorilor, când a văzut că nu poate ajunge la Reeva, Oscar ar fi tras prin uşă.

Şi-a lăsat barbă ca să nu fie recunoscut

Eliberat pe cauţiune, după ce a plătit peste 112.000 de dolari americani, Oscar Pistorius va reveni, astăzi, în sala de judecată. Din informaţiile obţinute de CNN, avocaţii campionului paralimpic vor cere o amânare, motivând că anchetatorii au nevoie de mai mult timp pentru a aduna probe în acest caz. 

Înainte de începerea audierilor de astăzi, unchiul lui Oscar Pistorius, Arnold, a vorbit despre viaţa pe care o duce nepotul său, după crima petrecută de „Ziua Îndrăgostiţilor“. Practic, Oscar s-a mutat la unchiul lui şi acolo a rămas de atunci.

„Aproape că n-a ieşit din casă, în ultimele luni. Oricum, şi-a lăsat barbă ca să nu fie recunoscut, dacă iese afară. A umplut toată casa cu poze cu Reeva. Fotografiile sunt răspândite peste tot, chiar şi în camera lui. Ce poţi să spui când persoana pe care o iubeşti cel mai mult moare din cauza ta? E ceva de neimaginat“, a declarat Arnold Pistorius. 

Poliţia sud-africană s-a umplut de penibil

De la începerea investigaţiilor, poliţia sud-africană s-a făcut de râs. Mai întâi, ancheta a fost condusă de un detectiv care, s-a aflat ulterior, el însuşi era implicat într-un caz în care era acuzat de crimă!

După această descoperire, Hilton Botha a preluat cazul Pistorius, însă nici echipa condusă de el nu s-a descurcat mai bine. Botha a admis, în tribunal, că oamenii săi au intrat în casa lui Pistorius, adică în locul crimei, fără să-şi acopere pantofii, pentru a nu strica dovezile existente. Motivul? „Nu mai aveam folii protectoare pentru pantofi“, a admis Botha!

Apoi, postul de televiziune Sky News a confirmat din două surse că poliţiştii au furat un ceas scump din casa lui Pistorius.

Ce riscă atletul?

Purtătorul de cuvinte pentru poliţia sud-africană, Phuti Setati, e convins că procurorii vor aduna probele necesare pentru ca Pistorius să fie condamnat pentru „crimă premeditată“. În acest caz, el va fi trimis la închisoare pe viaţă, ceea ce, după legile din Africa de Sud, înseamnă 25 de ani după gratii.

Atletul de 26 de ani poate scăpa, totuşi, mai uşor, dacă verdictul va fi „crimă din culpă din cauza neglijenţei“. În acest caz, Pistorius va fi trimis la închisoare, însă durata pedepsei va fi stabilită de judecător.

UPDATE 13.09 - După audierile de azi, cazul a fost amânat pentru 19 august.

VEZI IMAGINILE FILMATE DE SKY NEWS DIN LOCUL CRIMEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite