VIDEO Olăroiu i-a învăţat tiki-taka pe arabi. Echipa lui i-a „hipnotizat“ pe jucătorii lui Zenga cu 29 de pase consecutive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derby-ul Al-Nasr – Al-Ain a oferit faza etapei în Emirate. Într-o zonă a lumii unde Barcelona e cea mai iubită echipă străină de club, arabii au fost încântaţi, atunci când au văzut o acţiune reuşită de Rădoi şi colegii săi, similară cu celebrul stil de joc al catalanilor.

Al-Ain a defilat în partida cu Al-Nasr în care a condus încă din minutul 7, pentru a învinge, fără probleme, scor 2-0. 

Ambele goluri au venit în prima repriză. După pauză, jucătorii lui Olăroiu n-au mai marcat, stricându-şi media de patru goluri pe meci (au 49 de goluri în 13 etape!), însă au reuşit o altă performanţă: au „arestat“ mingea! De altfel, o fază petrecută în minutul 72 dovedeşte acest lucru. 

Al-Ain a pornit o acţiune din propria jumătate şi a legat 29 de pase consecutive, fără ca adversarii să atingă balonul. Acest veritabil „tiki-taka“ al elevilor lui Olăroiu a fost stopat doar după un fault asupra lui Rădoi.

Faza a fost rulată de mai multe ori la televiziunea din Emirate, iar jurnaliştii arabi au descoperit şi o altă statistică impresionantă, care a reflectat dominarea campioanei: între minutele 82 şi 84, Al-Ain a pasat de 52 de ori, în condiţiile în care conducea cu 2-0, iar gazdele aveau nevoie să atace!

Oli: „Încă nu suntem campioni“

Al-Ain a încheiat turul pe locul 1, la şapte puncte de ocupanta locului 2, Al-Jazira. În 13 runde, echipa lui Olăroiu a obţinut 11 victorii, un egal şi o înfrângere, având şi cel mai bun atac din prima ligă.

Cifrele excelente ale campioanei i-au determinat pe jurnalişti şi pe rivali să zică, la unison, că titlul a fost deja câştigat, din nou, de Al-Ain. „În campionatul din Emirate, Al-Ain are deja asigurat locul 1. Noi, restul echipelor, ne batem pentru locul 2“, a spus Walter Zenga.

În ciuda laudelor, Cosmin Olăroiu nu sărbătoreşte, deocamdată. „Îmi felicit jucătorii pentru modul cum au gestionat turul de campionat. În a doua parte a sezonului însă, vom fi angrenaţi şi în campionat, şi în două cupe pe plan local, dar şi în Liga Campionilor Asiei. De aceea, vom avea de suportat o presiune suplimentară. Nu sunt de acord cu cei care spun că Al-Ain e deja campioană“, a declarat Cosmin Olăroiu.

VEZI FAZA ÎN CARE ECHIPA LUI OLĂROIU JOACĂ „TIKI-TAKA“ 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite