VIDEO Nadia Comăneci: ”Visul din 1976 nu-l împart cu nimeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nadia Comăneci este nostalgică după recordul din 1976 şi prevede un parcurs bun al României la Jocurile Olimpice de anul acesta.

Nadia Comăneci şi-a făcut apariţia în Londra într-o ţinută de zile mari. Purtând tocuri cui, blugi skinny şi, piesa de rezistenţă, un tricou inscripţionat cu mesajul „I'm Gold”, Nadia Comăneci a atras atenţia celor din jur după 36 de ani de la evenimentul care a consacrat-o.

Românca s-a amuzat pe seama reacţiilor celor din jur: „Ar fi trebuit să am şi mesajul I'm perfect pe spatele tricoului şi era complet!, a declarat aceasta, zâmbind. Oamenii nu îşi amintesc câte medalii am câştigat, tot îşi amintesc e istoria acelui 10”.

În 1976, la Montreal, gimnasta uimea prin uşurinţa cu care executa exerciţiile şi îi punea în dificulate pe cei din juriu, care nu aveau posibilitatea de a afişa nota maximă.

Întrebată de pronosticurile legate de Jocurile Olimpice, Nadia Comăneci speră ca România să se claseze în primele 10 ţări.

Gimnasta care a atins perfecţiunea a purtat a patra oară torţa olimpică, lucru pe care îl consideră unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa sa.

Nadia Comăneci îşi va lansa a doua parte a cărţii autobiografice la finalul acestei luni. Cartea cuprinde mini-eseuri despre cariera gimnastei. Fondurile strânse din vânzarea cărţii vor fi utilizate pentru fundaţia fostei sportive.

„Visul din 1976, pe care nu-l împart cu nimeni, a fost să-mi creez un vis numai al meu. Nu aveam pe cine să urmez, părinţii mei nu fuseseră sportivi, aşa că nu aveam cum să le calc pe urme. Visul meu era să mă descopăr, să aflu de ce sunt în stare, să fiu mai bună decât celelalte”, scrie Nadia în cartea pe care o va lansa.

Data aleasă pentru lansarea cărţii nu este întâmplătoare. Cu 36 de ani în urmă, Nadia uimea dispozitivele de afişaj, care nu avea prevăzute nota 10, prin perfecţiunea exerciţiilor executate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite