VIDEO-Izbaşa: "Bellu şi Bitang m-au făcut să revin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandra Izbaşa, dublă medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Berlin, a declarat, luni, la revenirea în ţară, că datorită antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang continuă să facă gimnastică, după ce a dorit să renunţe din cauza unei accidentări la călcâi.

"A fost un concurs destul de greu. Mă bucur că am reuşit să-mi stăpânesc emoţiile şi că am reuşit să arăt ce am pregătit în ultimele patru luni. Mă bucur că antrenorii mi-au dat şansa să fac din nou gimnastică. Mariana Bitang şi Octavian Bellu m-au făcut să revin, pentru că la un moment dat doream să renunţ", a spus Izbaşa.

Sandrei Izbaşa i-ar fi plăcut să primească un mesaj de felicitare de la preşedintele României, Traian Băsescu: "Mi-ar fi plăcut, dar nu cred că am primit. Aveam multe apeluri de la numere necunoscute şi poate, printre ele, era şi un apel de la preşedinte".

Sportiva a povestit că a avut emoţii mari atunci când a primit medaliile. "Am avut lacrimi la imn, pentru că este normal să am acest sentiment de bucurie, de mândrie că am făcut totul pentru ţara mea. M-am simţit destul de bine, solul este aparatul meu de suflet şi m-am simţit bine în concurs. Mi-a plăcut şi muzica, dar şi coregrafia", a adăugat Izbaşa.

Campioana olimpică la sol de la Beijing a menţionat îi place ceea ce face şi că nu regretă că întreaga sa copilărie a fost marcată antrenamente. "Acum ne vom întoarce la muncă şi la aceleaşi lucruri. De opt ani m-am obişnuit. Nu am cum să recuperez timpul pierdut, pentru că îmi place ceea ce fac. Nu mă pasionează acest sport al ieşirilor în cluburi", a precizat Izbaşa, care a menţionat că ultima oară când a numărat medaliile avea peste 150, dintre care 15 la Jocurile Olimpice, Campionate Europene şi Mondiale.

Vezi galerie foto de la sosirea gimnaştilor la salonul oficial al aeroportului Otopeni:

image

După terminarea carierei, Sandra Izbaşa va urma nişte cursuri de machiaj. "M-am machiat singură pentru concurs, iar după ce voi renunţa, voi lua lecţii de make-up artist", a completat Izbaşa.

Delegaţia feminină de gimnastică care a participat la CE de la Berlin a sosit la Bucureşti, luni, la ora 17.30, cu o cursă de la Frankfurt, şi a fost aşteptată la Aeroportul Henri Coandă de Otilia Bădescu, Doina Melinte şi Ionela Târlea.

România a ocupat locul doi în clasamentul general pe medalii de la Campionatele Europene de gimnastică de la Berlin, competiţie care s-a încheiat duminică şi în care sportivii din Rusia s-au aflat de cele mai multe ori pe podium.

Sportivii români au câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz. Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint în finala de la sol. Sandra Izbaşa a mai câştigat o medalie de aur la sărituri, iar la individual compus feminin Amelia Racea s-a clasat a treia. La masculin, Flavius Koczi a câştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la individual compus. România a avut ca obiectiv la CE de la Berlin câştigarea a 1-2 medalii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite