VIDEO „Fenomenul” Messi a intrat în istoria Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi luptă să doboare mai multe recorduri în acest sezon FOTO Mediafax
Leo Messi luptă să doboare mai multe recorduri în acest sezon FOTO Mediafax

Partida pe care Barcelona a disputat-o marţi seara în etapa a V-a a grupelor Ligii Campionilor contra lui Spartak Moscova a reprezentat un bun prilej pentru Leo Messi de a egala un record al competiţiei care datează din 1909.

Leo Messi nu se lasă şi vrea să doboare toate recordurile stabilite de alţi mari jucători în urmă cu mulţi ani. Argentinianul a marcat "o dublă "în meciul cu Spartak Moscova şi l-a egalat pe Ruud van Nisterlooy în topul celor mai buni marcatori all-time ai Ligii Campionilor cu cele 56 de goluri pe care le are în palmares.

Ambiţia lui Messi este de a devenit cel mai bun marcator al celei mai tari competiţii fotbalistice inter-cluburi din Europa. Pentru asta, mai are nevoie de 15 reuşite pentru a-l devansa pe deţinătorul actualului record, spaniolul Raul Gonzalez. Vârsta de 25 de ani pare să fie atuul lui Messi, a cărui carieră este în plină ascensiune.

De asemenea, starul Barcelonei a egalat un alt record vechi care datează din 1909 şi care aparţine englezului Vivian Woodward. Cel din urmă a marcat acum 103 ani 25 de goluri internaţionale atât pentru echipele de club la care a evoluat, Chelsea şi Tottenham, cât şi pentru naţionala Angliei. Acelaşi număr de goluri internaţionale a fost reuşit şi de Messi în anul 2012 pentru naţionala Argentinei şi Barcelona.

Mai are nevoie de cinci goluri pentru a-l bate pe Gerd Muller

Messi luptă să bată orice record, indiferent cât de inaccesibil ar părea la prima vedere. Astfel, argentinianul a marcat până acum în acest an 80 de goluri în toate competiţiile şi mai are nevoie doar de cinci reuşite pentru a-l egala pe Gerd Muller, marcator al 85 de goluri în anul calendaristic 1972.

Rezumat video al meciului Spartak Moscova - Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite