VIDEO Federer, lider mondial: tenismenul a câștigat finala de la Wimbledon în fața lui Murray

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer, câștigător la Wimbledon pentru a șaptea oară

Elvețianul a câștigat pentru a șaptea oară turneul de la Wimbledon, învingându-l de data aceasta pe britanicul Andy Murray (4-6, 7-5, 6-3, 6-4). Prin reușita sa de ieri, Federer a egalat recordul trofee obținute la Wimbledon , deținut de americanul Pete Sampras..

Andy Murray a jucat duminică prima finală de la Wimbledon din carieră, când a năruit visul unei națiuni întregi, ca Marea Britanie să câștige Wimbledon. Ultimul britanic care a câștigat turneul a fost Fred Perry, în 1936.

Murray a sensibilizat publicul, având lacrimi în ochi la finalul meciului. „Mi-e foarte greu sa vorbesc, mi-e foarte greu sa ma uit spre voi. Ați fost minunați, mi-ați facut viata mai ușoară”, a declarat acesta după meci, conform site-ului Telegraph.

În ciuda speranțelor pe care și le-au pus în el, englezii mai au de așteptat încă un an pentru posibilitatea ca un jucător de tenis UK să câștige Wimbledon.

Elvețianul a început seria victoriilor la Wimbledon în 2003 până în 2009, și în 2012, după o pauză de trei ani.

image

Finala i-a adus lui Federer al șaptelea titlu la Wimbledon, performanță reușită de doi jucători: britanicul Pete Sampras și Britanicul Williams Renshaw.

„Trăiesc momente magice, mi-am egalat idolul!” a fost prima reacție a lui Federer după câștigarea trofeului.

Este primul trofeu important al lui Federer, după cel din 2010, de la Australian Open. În luna iunie a aceluiași ani, el i-a cedat locul 1 mondial lui Rafael Nadal. Elvețianul a devenit al 11-lea jucător din istorie care obține un titlu Grand Slam după vârsta de 30 de ani.

Revenit pe prima poziție a clasamentului ATP, după doi ani, Roger Federer a devenit la 30 cel de-al doilea jucător vârstnic care ocupă primul loc la nivel mondial, după Andre Agassi, la 33 de ani.

17 este numărul trofeelor de Grand Slem deținute de Roger Federer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite