VIDEO EXCLUSIV / Românul căruia chinezii i-au dedicat o emisiune TV! Vezi felul senzaţional în care încearcă să-i pronunţe numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgheterul primei ligi din China e un fost elev al lui Dan Petrescu la Urziceni, care a câştigat titlul în Liga I în sezonul 2008 - 2009. Bucureşteanul de 29 de ani a ajuns vedeta unui fotbal cu 1,3 miliarde de microbişti! „Adevărul" îţi prezintă, în premieră, imagini cu românul care e mai tare ca Anelka.

Steaua a aruncat cu bani în fraţii Costea, Rapid a investit în vârfuri de duzină precum Cassio şi Sotelo, iar Dinamo a aşteptat, în zadar, goluri de la Michel Platini.

Granzii campionatului românesc s-au specializat în a transfera jucători lipsiţi de valoare şi n-au ochi pentru fotbalişti care pleacă din Liga I şi ajung vedete în alte ţări.

Un caz concret e cel al lui Cristian Dănălache. Campion în România, fostul atacant al Unirii a trecut, aproape neobservat, prin întrecerea internă. De aceea, a fost nevoit să plece din ţară pentru a-şi încerca norocul în străinătate.

A devenit o maşină de dat goluri

După opriri în Arabia Saudită şi în Israel, Dănălache a ajuns în China, la un club relativ mic, Jiangsu Sainty.

La început, a avut patru, cinci partide fără gol, după care a venit explozia. 13 goluri în sezonul trecut. Acum, după 17 etape, are deja alte 13 reuşite şi e principalul marcator într-un campionat în care Anelka are doar două goluri în 12 apariţii în actuala stagiune.

image

E „coşmarul" comentatorilor chinezi

Chiar dacă în campionatul din ţara Marelui Zid au sosit nume ca Drogba, Barrios, Yakubu sau Seydou Keita, chinezii sunt înnebuniţi după jucătorul care a venit din nicăieri şi care dă gol etapă de etapă.

Tocmai de aceea, lui Dănălache i s-a dedicat o emisiune specială în care sunt prezentate majoritatea golurilor pe care le-a înscris, de când a ajuns la Jiangsu Sainty.

Pe lângă reuşitele spectaculoase ale românului, e de remarcat şi modul simpatic în care comentatorii chinezi se chinuie să pronunte numele lui Dănălache.

VEZI EMISIUNEA DEDICATĂ LUI DĂNĂLACHE ŞI GOLURILE ACESTUIA DIN CHINA

CLICK AICI PENTRU A CITI POVESTEA FASCINANTĂ A LUI DĂNĂLACHE, ROMÂNUL CARE FACE RAVAGII ÎN CHINA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite