VIDEO Echipa lui Olăroiu a uimit un continent: două goluri superbe şi un penalty ratat de Rădoi într-un meci fabulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima etapă a Ligii Campionilor Asiei a programat un joc în care două din cele patru reuşite au fost demne de Liga Campionilor Europei. „Adevărul“ prezintă filmul unei partide în care doi români au fost în prim-plan.

Al-Ain, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a arătat că practică un fotbal peste nivelul campionatului din Emirate. Următoarea întrebare pentru specialiştii din zonă era dacă „Barcelona arabă“, aşa cum e supranumită Al-Ain, poate face faţă în cea mai tare competiţie intercluburi din Asia, acolo unde evoluează cei mai buni fotbalişti ai continentului, dar şi vedete de 24 de karate precum Nene, Djibril Cisse, Lucas Barrios sau Nilmar.

Un prim răspuns la această întrebare a venit miercuri seara.

Ce s-a întâmplat?

Al-Ain a întâlnit, pe teren propriu, Al-Hilal, formaţia unde Olăroiu şi Rădoi şi-au început aventura asiatică în fotbal. Gruparea saudită a abordat meciul cu un moral excelent, venind după un triumf pe plan local, în Cupa Coroanei Prinţului. De altfel, Al-Hilal a şi deschis scorul, după un corner, în minutul 9. De aici până la final însă, saudiţii au fost sufocaţi de forţa echipei lui Olăroiu.

Gazdele au egalat în minutul 27 prin vedeta locală Omar Abdulrahman, decarul celor de la Al-Ain punctând cu o execuţie fantastică. La 12 secundă după începerea părţii secunde, Al-Ain a trecut în avantaj: Abdulrahman a centrat de pe dreapta, iar australianul Brosque a înscris pentru 2-1. 

Al-Hilal a mai primit o lovitură în minutul 54, atunci când Salem Al-Dawsari a provocat un penalty şi a fost şi eliminat. Rădoi a executat lovitura de la 11 metri, însă portarul a ghicit colţul. Din fericire pentru mijlocaşul român, integralist, ratarea sa nu s-a dovedit a fi una decisivă. Al-Ain a înscris şi golul trei, în al doilea minut al prelungirilor, prin Asamoah Gyan, ghanezul marcând cel de al doilea golazo al serii.

Al-Ain s-a impus cu 3-1 şi a trecut pe primul loc în grupa D. Celălalt meci al seriei, Al-Rayyan (Qatar) - Esteghlal (Iran), s-a terminat 3-3. Pentru Olăroiu şi Rădoi urmează o deplasare în Iran, la 13 martie.

VEZI GOLURILE MECIULUI AL-AIN - AL-HILAL

VEZI PENALTY-UL RATAT DE RĂDOI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite