VIDEO Din pasa lui Rădoi, Olăroiu a câştigat Steaua – Dinamo din Emirate. Cifrele antrenorului român au ajuns subiect de studiu la arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un fotbal în care antrenorii sunt schimbaţi mai des ca şosetele, Cosmin Olăroiu a reuşit o serie de performanţe rare: începând din 2008, a câştigat, cel puţin, un trofeu pe an şi n-a fost concediat de nicio echipă.

Cosmin Olăroiu a plecat din România în 2007. Destinaţia? Orientul Mijlociu, acolo unde se câştigă extraordinar de bine, însă unde cuvântul de ordine e „supravieţuirea“. Pretenţiile sunt la fel de mari ca şi investiţiile pe care arabii le fac şi acum, în vremuri de criză, în sportul rege.

Într-o zonă unde cei mai mulţi tehnicieni se consideră norocoşi, dacă rezistă un sezon întreg, Cosmin Olăroiu lucrează de peste cinci ani. A început în Arabia Saudită, pentru ca apoi să treacă în Qatar, iar acum, de doi ani, e în Emirate.

Bilanţul? Şase trofee cucerite cu Al-Hilal Riad, Al-Sadd Doha şi Al-Ain, la care se adaugă şi o Cupă a României pe care a câştigat-o cu Steaua, în scurta perioadă în care a revenit în ţară, în prima jumătate a anului 2011.

O înfrângere cu 3-6, apoi…zece victorii

În acest moment, Cosmin Olăroiu traversează un sezon formidabil cu Al-Ain. Echipa sa a început stagiunea, cucerind un nou trofeu, Supercupa. 

Apoi, a venit şocul, în prima etapă din campionat: Al-Ain, deţinătoarea titlului, a suferit un eşec usturător, 3-6, acasă, cu Al-Ahli! Toată lumea a crezut că pentru Oli şi Rădoi va fi un sezon sub aşteptări.

Ce a urmat însă i-a uimit până şi pe specialiştii din zonă: Al-Ain a câştigat zece din următoarele 11 meciuri din campionat – a făcut şi o remiză -, iar în acest moment e lider în clasament cu 31 de puncte. Rădoi şi colegii săi au şapte puncte peste locul 2.

L-au poreclit „Kaiserul“

Dincolo de şirul de victorii, arabii sunt impresionaţi de maniera în care Al-Ain a câştigat meciurile. Din golaverajul de 47-16, după 12 etape, reiese că echipa lui Oli are o medie de patru reuşite pe meci! 

Având în vedere aceste „coordonate“, ziarul „Al-Khaleej“ a publicat o analiză dedicată mandatului lui Cosmin Olăroiu pe banca celor de la Al-Ain.

Într-un material întitulat „Kaiserul – Românul Cosmin a spulberat toate recordurile“, sursa citată a remarcat că:

- Olăroiu a câştigat 70% din meciuri, de când e antrenor la Al-Ain. Mai precis, are 35 de victorii în 50 de jocuri.

- Olăroiu a pierdut doar 12% din meciuri cu Al-Ain, adică 6 din 50.

- În campionat, după un sezon şi jumătate, adică după 34 de etape, are doar două înfrângeri: una în sezonul trecut, una în actuala stagiune.

Marea provocare: Liga Campionilor

În Emirate, Al-Ain nu prea mai are rival, iar acest lucru a fost confirmat şi de Walter Zenga, antrenorul echipei de pe locul 4 în campionat, Al-Nasr Dubai. 

„Locul 1 e deja câştigat şi în acest sezon de Al-Ain. Noi, restul echipelor, ne batem pentru locul 2“, a afirmat, recent, italianul.

În aceste condiţii, următoarea mare provocare pentru Oli e Liga Campionilor Asiei, competiţie care debutează în luna martie.

Al-Ain a picat în „grupa morţii“, alături de Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Rayyan (Qatar) şi Esteghlal (Iran).

Assist Rădoi în derby-ul Emiratelor

Luni seară, Al-Ain şi-a continuat şirul de victorii, învingând marea rivală, Al-Wahda, în derby-ul Emiratelor, un soi de Steaua – Dinamo pentru localnici.

Elevii lui Olăroiu au deschis scorul din minutul 5, prin australianul Brosque, apoi au ratat un penalty prin Gyan şi s-au văzut egalaţi cu 15 minute înainte de final.

Al-Ain a tranşat derby-ul în minutul 81, atunci când Gyan a punctat după un corner executat de Rădoi.

VEZI GOLURILE DERBY-ULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite