VIDEO CFR, în teatrul viselor spulberate! Clujenii au bătut cu 1-0 la Manchester, dar au ratat calificarea în optimile Ligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR a terminat grupa cu 10 puncte, cel mai bun rezultat pentru o echipă românească în istorie
CFR a terminat grupa cu 10 puncte, cel mai bun rezultat pentru o echipă românească în istorie

CFR a învins echipa lui Alex Ferguson prin golul lui Luis Alberto, dar Galatasaray a revenit de la 0-1 şi a câştigat la Braga, astfel că echipa română a ratat calificarea în primăvara Ligii Campionilor, dar a rămas cu cea în Liga Europa.

Suferindă în campionat, acolo unde încearcă agonizant să se apropie de primele locuri, CFR se transformă în Liga Campionilor. Rui Pedro, Sougou, Mureşan şi Bastos îşi aruncă hainele prăfuite din Liga 1 şi le îmbracă pe cele de gală. Aşa a fost şi aseară pe „Teatrul viselor” din Manchester, unde campionii României au fost iar la patru ace.

A doua oară când o echipă românească a jucat pentru calificare în ultimul meci

Liga Campionilor îşi desfăşoară existenţa de 20 de ani, dar acum a fost abia a doua oară când o echipă românească a intrat în ultimul meci al grupei cu şanse de calificare. A fost prima dată Urziceniul lui Dan Petrescu, învins la Stuttgart, a fost aseară CFR Cluj, în duel indirect cu Galatasaray. Ardelenii se aflau la egalitate de puncte cu turcii, dar echipa lui Terim avea avantajul meciurilor directe. Aşa că, având deja asigurată calificarea în primăvara Ligii Europa, pentru a o schimba cu cea a Ligii, formaţia lui Paszkany trebuia să obţină în meciul cu Manchester un rezultat mai bun decât cel al Galatei la Braga.

Felgueiras, parade de excepţie

În primele opt minute, clujenii au avut trei ocazii. Cea mai mare a lui Sougou, blocat de debutantul Wootton, unul dintre oamenii de linia a doua folosiţi de Ferguson, mai mult cu gândul la meciul de duminică, din campionat, cu rivala City. Rezervele lui Manchester sunt totuşi ale lui Manchester. Aşa că terenul a început să se încline spre poarta lui Felgueiras. Dar portughezul a prins o seară mare. Pe rând, Rooney, Wellbeck, Hernandez şi Cleverley au fost blocaţi de portarul lui CFR, care a scos din joben câteva intervenţii de excepţie, iar când clujenii aşteptau gongul salvator al primei reprize, a venit vestea de la Braga: Galatasaray era condusă cu 1-0, iar CFR era în primăvara Ligii Campionilor, prima echipă românească din istorie!

Golul lui Luis Alberto, de palmares

Impulsionaţi de ştirile din Portugalia, acolo unde fotbaliştii Bragăi jucau şi pentru milionul de euro de la UEFA, promis integral de oficiali ca primă, jucătorii lui Paulo Sergio au intrat mai curajoşi după pauză. Trioul care a învins Braga la Cluj, Sougou, Bastos şi Rui Pedro, a început să semene panică şi la Manchester. Dar golul a venit din piciorul lui Luis Alberto. Brazilianul a prins un şut de poveste în vinclul lui De Gea, iar CFR se vedea deja la tragerea la sorţi a optimilor Ligii.

Cei doi Yilmaz au scufundat CFR-ul

Paulo Sergio a comandat imediat apărarea, iar centrul de interes s-a mutat la celălalt meci. Unde Burak Yilmaz a egalat în minutul 58, dar era în continuare bine. CFR avea două puncte avans şi, dacă rezultatele se păstrau, rămânea pe locul doi. A intrat şi Maftei în locul lui Bastos, totul pe apărare. Din minutul 78 nu mai era însă nimic de apărat. Celălalt Yilmaz a făcut 2-1 pentru Galata, aşa că CFR a rămas doar cu o victorie de palmares la Manchester, acolo unde nicio echipă românească nu reuşise să învingă vreodată, şi cu prezenţa în premieră pentru ea în primăvara europeană.

Manchester United – CFR Cluj 0-1
De Gea – Jones, Smalling, Wootton, Buttner – Cleverley (Scholes 45), Powell (Macheda 75), Giggs (Fletcher 87), Welbeck – Rooney, Hernandez. Antrenor: Alex Ferguson
Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada – G. Mureşan, L. Alberto – Sougou (Kapetanos 90), Rui Pedro (Aguirregarray 71), Camora – Bastos (Maftei 78). Antrenor: Paulo Sergio
Gol: Luis Alberto 56
Stadion „Old Trafford”
Arbitru: Daniele Orsato (Italia)
   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite