VIDEO CFR, ce păcat: Clujenii au făcut un meci curajos cu Sevilla, dar au fost trădaţi de punctul lor forte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a jucat aproape perfect din punct de vedere tactic cu Sevilla, însă, s-a văzut, încă o dată, că la acest nivel cea mai mică greşeală se plăteşte imediat.

Dan Petrescu a prefaţat marele meci cu Sevilla, spunând, sincer, că îşi doreşte ca CFR să dea două goluri dintr-un şut! Şi, prima repriză s-a jucat exact după cum şi-a propus tehnicianul campioanei!

Ardelenii au reuşit să ţină sub control desfăşurarea întâlnirii. Trupa pregătită de Julen Lopetegui a fost ţinută departe de buturile lui Arlauskis. Spaniolii au fost lipsiţi de sclipire, confirmând că traversează un moment critic, dovadă şi eliminarea din Cupa Spaniei în faţa celor de la Mirandes, locul 11 în Segunda Division.

La pauză s-a intrat cu 0-0, după o partidă de uzură, cu siguranţă, pe gustul lui Dan Petrescu.

La reluare însă, datele problemei s-au schimbat radical! CFR a jucat cu mult mai mult curaj, convingându-se, probabil, după primele 45 de minute, că Sevilla nu e nicidecum o sperietoare. Campioanei României a exercitat o presiune constantă în jumătatea adversă, concretizată cu mai multe cornere. 

Stadionul a explodat însă cu adevărat, în momentul 58. Cristi Manea a aruncat o minge în careu, atinsă în săritură, cu mână, de Koundé, care s-a dezechilibrat. S-a cerut, vehement, penalty, iar centralul Deniz Aytekin s-a conformat, cu ajutorul arbitrajului video, după ce a urmărit mai multe reluări pe marginea terenului. 

Deac a excutat impecabil, pe jos, la firul ierbii şi a făcut 1-0 pentru CFR cu al treilea său gol în şapte partide în acest sezon de Liga Europa.

Nici la 1-0 pentru clujeni, Sevilla n-a reuşit să facă vreun joc de speriat prin care să asedieze careul advers. Totuşi, o prima şansă de gol pentru oaspeţi a venit, în minutul 68, când după un corner, Arlauskis a ieşit greşit, pe sub minge, iar şutul unui adversar l-a lovit pe Đoković în mână. Croatul a avut însă mâinile lipite de corp, aşa că spaniolii au cerut, în zadar, penalty.

Din păcate, victoria s-a ratat printre degete, fiindcă CFR a fost trădată tocmai de exactitatea defensivă care o caracterizează atât de bine! După un alt corner, clujenii au făcut greşit pasul la ofsaid şi le-au permis oaspeţilor să egaleze prin En-Nesyri (82), care a punctat la doar nouă minute după intrarea sa pe teren.

S-a terminat 1-1, însă calificarea se va decide, în retur, la Sevilla, la 27 februarie (ora 22.00, Digisport 1, Telekom Sport 1, LookPlus). Chiar şi aşa, deşi victoria s-a ratat dezamăgitor, campioana are toate motivele să creadă în calificare, mai ales că spaniolii n-au mai câştigat un meci de la 25 ianuarie!

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite