VIDEO Beckham a câştigat campionatul din SUA cu LA Galaxy. Arbitrul român Silviu Petrescu acuzat că a tras cu învingătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Beckham este din nou campion în Statele Unite ale Americii, după ce formaţia sa, LA Galaxy, a învins cu 3-1 în finala MLS pe Dynamo Houston.

Formaţia din Los Angeles şi-a păstrat astfel titlul cucerit anul trecut şi a egalat recordul echipei DC United, care avea în palmares patru campionate nord-americane. Finala MLS de anul acesta s-a disputat la Carson (California) şi a fost o reeditare a celei de anul trecut, când Galaxy a învins cu 1-0. Acum lucrurile au fost puţin mai complicate deoarece Dynamo a deschis scorul cu un minut înainte de pauză, prin Carr.

În repriza secundă însă la rampă a ieşit David Beckham, care a contribuit la toate cele trei goluri marcate de LA. A centrat din corner la primul, iar la ultimele două a pasat inspirat. Gonzales, Landon Donovan (penalty) şi Robbie Keane (penalty) au semnat golurile învingătorilor.

Partida a fost arbitrată de canadianul de origine română Silviu Petrescu, fiul fostului arbitru braşovean Radu Petrescu. Desemnat cel mai bun fluieraş din Major League Soccer în 2012, Petrescu şi-a atras criticile celor de la Dynamo Houston, care l-au acuzat că ar fi tras cu LA Galaxy. "Nu au fost decizii flagrante, dar a avut o tentă pro LA. La primul gol, spre exemplu, nu a fost corner", au declarat oficialii echipei din Houston.

Acesta a fost ultimul meci al lui Beckham în campionatul nord-american, unde joacă din 2006, el anunţând că la 37 ed ani are nevoie de o nouă provocare. Ultima din carieră. Oferte pentru el există de la QPRangers, PSG, Celtic şi din Australia, de la Newcastle Jets. În 6 ani la Los Angeles, el a cucerit două titluri, a jucat în 116 meciuri şi a marcat 20 de goluri.

Competiţia nord-americană reuneşte la start 16 echipe din SUA şi 3 din Canada, împărţite în Conferinţa de Est şi cea de Vest. Printre starurile care au evoluat anul acesta se numără T. Henry şi Marquez (Red Bull NY), Koevermans, Frings (Toronto), Di Vaio, Nesta, Ferrari şi Corradi (Montreal Impact), Fridrich (Chicago Fire) şi Wilhemsson (LA Galaxy).

Doi foşti fotbalişti din Liga 1 evoluează în SUA, David Lopes (Brazilia - ex U Craiova) la LA Galaxy şi Juan Toja (Columbia - ex Steaua) la New England Revolution.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite