VIDEO Atletico - Barcelona 1-0: fără idei şi fără identitate, catalanii s-au făcut de râs la Madrid. Messi? O epavă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cineva mai avea vreun dubiu, de acum e o certitudine: de echipa „extraterestră“ construită de Guardiola s-a ales praful. Iniesta şi compania au părăsit Liga Campionilor în sferturi, după ce, în ultimele şase ediţii, ajunseseră cel puţin până în semifinale.

Iar la cum s-a jucat, per ansamblu, în cele două manşe, Atletico Madrid a obţinut o calificare absolut meritată. Dacă în tur, la Barcelona, elevii lui Diego Simeone au rezistat, precum „Eroii de la Termopile“, în retur, a fost cu totul alt meci. În prima repriză, liderul din Primera Division a lovit de trei ori bara porţii lui Pinto! După una din aceste faze, mingea a revenit în teren, a circulat pe traseul Villa - Adrian - Koke, ultimul deschizând scorul (5).

Replica Barcelonei? Inexistentă. Messi? Omul invizibil. De fapt, Barcelona a dat senzaţia că s-a prezentat la retur cu doar trei fotbalişti: Neymar, Pinto şi Jordi Alba. Primul a fost singurul om al lui Gerardo Martino, care s-a zbătut cu folos, având şi cele mai mari ocazii ale formaţiei blau-grana. Să nu vă imaginaţi însă că vorbim de o avalanşă de ocazii.

În 90 de minute, plus încă vreo cinci de prelungiri, Barcelona şi-a creat, cu indulgenţă, cinci ocazii mari şi late. De partea cealaltă, Atletico s-a apărat cu o exactitate milimetrică şi a contraatacat devastator. Doar intervenţiile portarului Pinto au făcut ca gazdele să nu câştige de o manieră şi mai clară. 

Martino, un antrenor fricos şi depăşit

În criză de idei, Barcelona a arătat ca o formaţie care şi-a pierdut şi identitatea. Dacă pe vremea lui Guardiola, era de neconceput ca portarul să degajeze lung, la întâmplare, după un aut de poartă, miercuri seara, Pinto a continuat să arunce baloanele în faţă, către nimeni. În condiţiile în care Barcelona n-are un fotbalist puternic, de gabarit, toate baloanele degajate de portar au ajuns la jucătorii lui Atletico.

Apoi, când şi-au dat seama că nu pot desface apărarea madrilenilor, catalanii au început să centreze în careu, în mod repetat. Aşa ceva era interzis până de curând la Barcelona, pentru simplul motiv că nu există vreun vârf de careu în echipă.

În fine, Messi a făcut pe „Vicente Calderon“ cel mai slab meci din cariera sa, de când evoluează la nivel înalt. Argentinianul a fost o catastrofă: n-a alergat, n-a dat nicio pasă sănătoasă, nu s-a văzut, pur şi simplu. Senzaţia a fost că un cetăţean de rând l-a răpit pe Messi, i-a furat tricoul şi s-a strecurat în echipa Barcelonei! Cu toate acestea, antrenorul Gerardo Martino n-a îndrăznit să-l schimbe pe conaţionalul său, dovedind că e un tehnician fricos, prea mic pentru Barcelona.

Atletico a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor după 40 de ani şi aşteaptă tragerea la sorţi de vineri pentru afla cu cine va juca în această fază a competiţiei.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Bayern - Man. United 3-1: englezii au marcat cel mai frumos gol al serii şi nemţii au „tremurat“ cam un minut

VEZI SINGURUL GOL AL MECIULUI

VEZI UN SUPER DRIBBLING AL LUI NEYMAR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite