VIDEO Anglia condamnă nazismul, fanii lui West Ham îl invocă pe Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barul devastat la Roma de suporterii lui Lazio, care i-au atacat pe cei ai lui Tottenham. FOTO: REUTERS
Barul devastat la Roma de suporterii lui Lazio, care i-au atacat pe cei ai lui Tottenham. FOTO: REUTERS

Fanii lui West Ham United le-au strigat celor de la Tottenham „Adolf Hitler vine după voi”, stârnind reacţii dure în Anglia.

În Anglia, Tottenham este cunoscută ca echipa care are cei mai mulţi susţinători printre evrei. Tocmai de aceea trupa de pe White Hart Lane este adesea ţinta suporterilor radicali, a naziştilor. Nu mai departe de săptămâna trecută 10 suporteri ai lui Tottenham au fost atacaţi la Roma de un grup de italieni. Englezii aveau meci cu Lazio, iar o parte dintre fanii echipei respective au înclinaţii fasciste. Poliţia a confirmat de altfel că atacul a avut o motivaţie politică.


Duminică seară, Tottenham s-a întors pe teren propriu pentru meciul cu West Ham din campionat. Gazdele au câştigat cu 3-1, dar au fost ţinta scandărilor rasiste venite din sectorul oaspeţilor. Aceştia au strigat „Adolf Hitler is coming for you” şi au făcut semnul nazist. Apoi le-au mulţumit celor de la Lazio.


La întrebarea ironică a suporterilor lui Tottenham („Putem să jucăm cu voi în fiecare săptămână?”), din peluza lui West Ham s-a răspuns: „Putem să vă înjunghiam în fiecare săptămână?


Opinia publică din Anglia a condamnat dur atitudinea suporterilor lui West Ham. „West Ham fans despicable behavoiur at Tottenham disgraced football” (Comportamentul abominabil a fanilor lui West Ham a dezgustat fotbalul), a scris Daily Mail.


The Guardian a anunţat că federaţia engleză a declanşat o investigaţie pentru depistarea suporterilor respectivi, iar West Ham a spus că nu se identifică nicio secundă cu acei suporteri.

Fanii lui West Ham fac salutul nazist:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite