Victorie surpriză și schimbare de lider în campionat după Super Rally Timișoara

0
Publicat:

Timișoreanul Leo Borlovan, pe un monopost Funyo, a obținut prima sa victorie din carieră la Super Rally chiar la prima cursă organizată în orașul său natal, Trofeul Profi, care a schimbat și vârful ierarhiei în campionat cu două etape înainte de final.

Podium-surpriză după Super Rally Timișoara 2023
Podium-surpriză după Super Rally Timișoara 2023

Un total de 30 de piloți din top s-au întrecut în cea de-a patra rundă a Campionatului Național de Super Rally powered by Superbet 2023, organizată în premieră pe circuit stradal în Timișoara.

Francezul Jerome France, deținătorul titlului în ultimele două sezoane, a stabilit timpul de referință în antrenamente, care a și rămas recordul noului traseu urban din Timișoara, 02:50,205, însă în timpul celor două manșe totul s-a schimbat în ultimele minute.

Mihai Leu a fost lider și câștigător până să intre France și Leo Borlovan pe traseu, ultimul având parte de un restart. Cu um timp de 02:52,982, Leu a fost depășit în cele din urmă de francez, care a terminat în 02:51,607, în timp ce Borlovan a obținut un incredibil 02:50,666, în condițiile în care până atunci se afla pe 11 la general cu timpii săi.

Și promotor al evenimentului, Leu s-a declarat extrem de mulțumit de modul în care s-a desfășurat etapa. „Pe plan personal, sunt fericit că am demonstrat că încă mă pot lupta acolo sus, la secundă cu ceilalți concurenți, iar ca organizare, aici am întâlnit o mulțime de oameni profesioniști, care au pus umărul la apariția unui proiect care sper eu să devină o tradiție în Timișoara”, a afirmat fostul mare campion mondial la box.

La echipe, victoria le-a revenit lui Jerome France și Didier Balcaen (Hospice Casa Speranței by Real Racing), urmați în top de Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache (Impuls Leasing Rally Team) și Mihai Leu și Adrian Teslovan (UniCredit Leasing Super Rally Team).

După etapa de la Timișoara noul lider al clasamentului general este Jerome France, acesta profitând de faptul că Bogdan Duma a încheiat doar al șaptelea. Astfel, înaintea ultimelor două etape de la Craiova și București, France are 68 de puncte, în timp ce Duma a strâns 65.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite