Victorie fabuloasă! România e în „sferturile” Campionatului European de volei, după 40 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o pauză de 40 de ani, România a atins din nou sferturile Campionatului European de volei, după un meci de poveste cu Croația, încheiat 3-2 (25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12).

Românii, fericiți după o victorie superbă. Foto Facebook
Românii, fericiți după o victorie superbă. Foto Facebook

România a trecut de fosta echpă iugoslavă în cinci seturi, după un start perfect: un prim set câștigat la 17, apoi încă unul după același scenariu, închieat 25-20. A urmat o cădere a sportivilor noștri, care au pierdut clar setul 3, apoi un set de mare luptă. Condusă cu 22-19, România a revenit senzațional și a avut o minge de meci la scorul de 24-23. După câteva schimburi pe muchie de cuțit, croații au reușit să se impună, egalând situația la general.

În decisiv, ”tricolorii” și-au revenit și au început să-și domine iar adversarii. După 6-2, croații au egalat la 8, dar s-au prăbușit pe final: 13-10, 14-11 și 15-12 pentru ai noștri, care au declanșat fiesta în Palatul Culturii și Sportului din Varna. Victorie! Și ce victorie! După două ore și jumătate de luptă, de urcușuri și coborâri, de reveniri, de mingi jucate cu inima, România este în sferturile de finală ale Campionatului European. Au trecut 40 de ani de când naționala noastră termina ultima oară între primele 8 echipe ale Europei la un turneu final.

România a dat frâu bucuriei la finalul partidei de la Varna. Foto Facebook
România a dat frâu bucuriei la finalul partidei de la Varna. Foto Facebook

Alexandru Raţă, cu 30 de puncte, a fost MVP-ul echipei României, Robert Adrian Aciobăniţei a contribuit cu 16 puncte, Robert Călin a adăugat 13 puncte, Marian Bala 10, iar Bela Bartha 10.

Luni, 11 septembrie, România va întâlni la Campionatul European de volei câștigătoarea dintre Franța și Bulgaria, partidă care se va disputa tot în această seară. Cu Franța, naționala noastră a jucat și în grupe. A fost o altă evoluție senzațională a băieților lui Sergiu Stancu, care au bătut cu 3-1 campioana olimpică și au prins locul 3!

”Tricolorii” au sărbătorit alături de zecile de fani din prezenți la Varna. Foto Facebook
”Tricolorii” au sărbătorit alături de zecile de fani din prezenți la Varna. Foto Facebook

În precedenta ediție la care a participat, România a ocupat locul 21, în 2019. Palmaresul ”tricolorilor” cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite