Naționala de volei masculin a României a învins Grecia la Campionatul European 2023: „Nu le-am dat nicio șansă“

0
Publicat:

Naţionala de volei masculin a României a învins duminică, la Tel Aviv, reprezentativa Greciei, scor 3-1, în al patrulea meci din grupa D a Campionatului European.

image

„Românii și-au dominat adversarii, au servit excelent, am blocat fiecare minge și au trecut în avantaj 2-0 după 25-16 și 25-18. În setul 3 a fost un moment de relaxare, Grecia a ajuns prima la 25-23, dar setul 4 avea să fie ultimul. Nu le-am dat nicio șansă elenilor și obținem victoria de trei puncte atât de necesară.

Așteptăm acum celelalte meciuri, dar dacă nu sunt surprize uriașe, România e calificată. Jucăm ultimul meci luni, de la ora 17:00, contra campioanei olimpice, Franța!", transmite pe Facebook, Federația Română de Volei. 

Competiţia găzduită de patru naţiuni – Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Israel, între  28 august – 16 septembrie, se dispută cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală, fază care reprezintă şi obiectivul naţionalei tricolore.

Meciurile din optimile de finală vor avea loc între 8-10 septembrie, cele din sferturi în 11-12 septembrie, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 14, respectiv 16 septembrie, la Roma. Primele trei clasate, cu excepţia Italiei, vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Italia este deja calificată, în calitate de campioană mondială, scrie News.ro.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite