Veşti de ultimă oră pentru Simona Halep şi Novak Djokovici. Anunţul care îi priveşte în mod direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, alături de Novak Djokovici, campionii Wimbledon 2019.
Simona Halep, alături de Novak Djokovici, campionii Wimbledon 2019.

În momentul în care ATP şi WTA au îngheţat clasamentele mondiale, lumea tenisului a rămas cu impresia că în dreptul lui Novak Djokovici şi Ashleigh Barty contorul săptămânilor petrecute în fotoliul de lider mondial va merge mai departe. Cele două foruri guvernatoare ale tenisului au venit însă cu precizări, miercuri.

În condiţiile în care tenisul se mândreşte cu recordurile sale de longevitate, ATP şi WTA au decis că pe durata prelungită în care nu se va juca tenis, săptămânile petrecute în fruntea clasamentelor mondiale, în Top 5, Top 10 şi Top 100 nu vor vor fi adăugate în nicio statiastică. Asta pentru că este de aşteptat ca pauza să se prelungească, iar întreruperea provocată de coronavirus va fi mai lungă decât orice extra-sezon.

În consecinţă, Novak Djokovici nu va reduce distanţa faţă de Roger Federer în topul celor mai multe săptămâni petrecute în fotoliul de lider mondial, iar Simona Halep nu va contabiliza mai mult de 320 de săptămâni în Top 10 - câte avea la data de 16 martie, când tenisul a luat pauză forţată. Constănţeanca are cea mai lungă şedere neîntreruptă în Top 10 WTA dintre jucătoarele active în circuit şi este în Top 10 all-time în ceea ce priveşte numărul de săptămâni în Top 10 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite