Vasile Cîtea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box. De ce s-au retras Marian Simion şi Mihai Craiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al FR Box
Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al FR Box

Vasile Cîtea, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost ales la conducerea forului, joi, în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce a avut loc în Capitală.

Cîtea a obţinut 88 voturi, în timp ce contracandidatul său, Mihai Lauruc, a obţinut 38. Pe lista candidaţilor oficiali s-au aflat şi Mihai Craiu şi Marian Simion. Craiu şi-a anunţat retragerea printr-o scrisoare, iar Marian Simion şi-a retras candidatura în timpul Adunării Generale.

"După cum a fost prezentat raportul de către doamna ministru, acest post înseamnă o mare responsabilitate. Lucrurile nu sunt deloc limpezi, va fi o muncă imensă. Eu sper să aducem parteneri, să fie unitate şi stabilitate financiară pentru că aceste lucruri au lipsit şi ne afectează foarte tare. Şi de aceea s-a ajuns în această situaţie. Îmi pare rău că s-au adus acuze că federaţia ar fi fost devalizată, nu a fost rea intenţie, au fost management prost şi neştiinţă. Eu mă bazez pe oamenii pe care îi voi avea în echipă", a declarat Cîtea, citat de Mediafax. El a adăugat că nu l-au surprins cele două retrageri, acestea fiind în avantajul său. "În mod cert vor face parte din echipa mea", a afirmat Cîtea.

Vasile Cîtea a precizat că la federaţie situaţia este proastă, dar din punct de vedere al rezultatelor se stă foarte bine. "Avem un sportiv calificat la Jocurile Olimpice (n.r. Mihai Nistor) şi cred că mai avem şanse pentru încă unul. Sunt 3-4 sportivi care pot participa la Jocurile Olimpice. Dacă are linişte şi confort financiar, eu cred că putem visa, după 60 de ani, la o medalie de aur prin Nistor", a spus noul preşedinte al FR Box. Întrebat dacă se teme că ar putea ajunge în situaţia de a fi demis, Cîtea a răspuns că nu doreşte să treacă prin experienţele predecesorilor săi. "Fiecare naş îşi are naşul, eu sper ca atunci când nu voi mai corespunde să fac pasul înapoi singur şi să nu mă agăţ ca pisica de burlan. Nu doresc să trec prin experienţele prin cre au trecut ceilalţi, eu sper că nu ne vom sabota între noi", a explicat el. Vasile Cîtea a mai spus că speră ca problemele financiare ale federaţiei să se rezolve. "Eu sper să facem plăţile către ANAF şi să deblocăm conturile, iar apoi să aducem bani în federaţie ca să ne putem plăti datoriile". Conform raportului prezentat, joi, de ministrul Elisabeta Lipă, federaţia de box are un total de 213.000 de lei de returnat către minister şi 8.000 de lei penalităţi. Potrivit raportului prezentgat de angajaţii federaţiei, datoriile totale ale forului sunt de 1.250.000 de lei datorii totale şi forul este implicat în 13 litigii în instanţă prin care i se solicită daune de 900.000 de lei.

Leonard Doroftei, care a ocupat funcţia de preşedinte al FR Box până în noiembrie 2015, nu a fost prezent la Adunarea Generală extraordinară de joi. Doroftei a demisionat la 13 noiembrie de la conducerea FR Box.
Federaţia Română de Box se confruntă cu probleme financiare, având conturile blocate, dar şi finanţările din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, din cauza datoriilor acumulate în ultimi ani.
Leonard Doroftei se află la conducerea FR de Box din 23 noiembrie 2012 şi anul trecut a avut intenţia de a demisiona din funcţie, gest la care a renunţat ulterior.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri