UPDATE CSM Târgovişte a obţinut cea mai mare performanţă din istoria baschetului feminin românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Nini (foto centru) le-a calificat pe elevele sale în optimile Euroligii feminine de baschet
Florin Nini (foto centru) le-a calificat pe elevele sale în optimile Euroligii feminine de baschet

CSM Târgovişte a jucat în acest sezon în premieră în Euroliga feminină de baschet şi a reuşit, la capătul fazei grupelor, o performanţă istorică: accederea în optimile de finală ale competiţiei, acolo unde se va duela cu gruparea rusă SpartaK Moscow.

UPDATE CSM Târgovişte şi-a aflat adversara din optimile Euroligii de baschet. Astfel, târgoviştencele se vor duela cu Spartak Moscova, echipă care a terminat pe locul I în grupa A, având în palmares 10 victorii şi doar 2 înfrângeri.

Formaţia care se va califica în optimi va fi stabilită pe sistemul "cel mai bun din trei partide", meciuri care se vor disputa pe 19, 22 şi 27 februarie. Doar una dintre aceste confruntări se va disputa la Târgovişte, cea de pe 22 februarie.

Nimeni nu se aştepta ca CSM Târgovişte, o echipă lipsită de experienţa participării în cupele europene de baschet, să aibă vreo şansă în acest sezon de Euroliga. Fetele lui Florin Nini au avut un parcurs presărat cu suişuri şi coborâşuri, dar, în cele din urmă, au reuşit să se califice în optimile de finală ale Euroligii.

Meciul decisiv a avut loc miercuri seara, la Târgovişte, acolo unde româncele au întâlnit liderul grupei B din care a făcut parte, Good Angels Kosice din Slovacia. Dâmboviţencele au câştigat partida cu scorul de 72-64 şi au terminat grupa pe locul al cincelea, poziţie care le-a asigurat calificarea în optimi, o performanţă neatinsă de nicio altă echipă românească în istorie.

Cele mai bune marcatoare ale lui CSM Târgovişte: Mărginean 21 puncte, Ajavon 14 puncte, Robbins 10 puncte.

Rezultatele complete înregistrate de târgoviştence în acest sezon al Euroligii:
75-76 şi 62-66 cu Famila Schio, 48-73 şi 60-89 cu Fenerbahce, 78-93 şi 72-64 cu Good Angels Kosice, 79-76 şi 78-93 cu Nadejda Orenburg, 57-65 şi 87-82 cu UE Sopron, 72-64 şi 66-67 cu Arras Pays.

Clasamentul final al grupei B:
1. Good Angels Kosice 21 p
2. Fenerbache Istanbul 21 p
3. Nadejda Orenburg 20 p
4. Famila Schio 19 p
5. CSM Târgovişte 16 p
6. Sopron 15 p
7. Arras Pays 14 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite