Ungaria, salvarea României la sport: Ion Ţiriac vine cu o variantă concretă şi trage un puternic semnal de alarmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, e de părere că sportul din ţara noastră se află într-o situaţie revoltătoare şi e pe cale de dispariţie.

Omul de afaceri dă vina pe subfinanţarea sportului din România şi e de părere că singura şansă de revenire depinde de luarea exemplului de la maghiari. 

„Tare îmi e frică să nu dispărem, nu că ajungem jos. Sau că suntem dispăruţi. Să iei gimnastica, unde am fost împăraţii lumii, să nu ne calificăm la Olimpiadă... Slavă Domnului că o fătucă a sărit bine. Nu găsesc că e trist, e sinistru! Bani nu sunt nici de sămânţă. Luaţi orice ţară şi vă arăt că au bani mai mult de 0,0 nu-ştiu-cât din PIB. Cu guvernele ştiţi cum e, se schimbă la şase luni. E greu să înceapă cineva ceva. 

Din păcate, cultura politică nu există. E treaba aia car îţi rămâne după ce ai uitat tot. Când pleacă un guvern, celălalt nu continuă că a fost rău. Noi suntem lăsaţi de pomină cu sportul. Eu nu am cum să conving pe cineva că trebuie să fure de la Sănătate şi Învăţământ, ca să dea la Sportul ăsta, care e şi sănătate şi învăţământ. Sportul românesc a dispărut! Cu toată responsabilitatea o spun că a dispărut. 

Singura şansă pe care o avem este ca cineva să se uite peste graniţă, la maghiari. Să se uite la Orban, care a făcut din sport prioritatea numărul unu. Dacă nu începem să investim în infrastructură, nu o să avem nimic”, a declarat Ion Ţiriac, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” (n.r. Ioaniţoaia). 

Reamintim că echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, de la Tokyo. Practic, istoria se repetă, după ce ţara noastră a lipsit şi de la ediţia din 2016, disputată la Rio. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite