Ungaria - România, vineri, ora 21.45: Marica îi răspunde tăios lui Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica FOTO Mediafax
Ciprian Marica FOTO Mediafax

Lăsat în afara lotului pentru meciul cu Ungaria, atacantul Ciprian Marica a avut o intervenţie la DigiSport în care l-a contrat pe Iordănescu.

"Sunt total de acord cu Iordănescu, îi respect decizia, nu am nicio problemă. Nu ştiu dacă sunt eu cel mai bun exemplu, dacă ne uităm în lot, dar chiar nu vreau să fiu răutăcios şi său dau exemplu alţi colegi. Cred că cel mai bun motiv era să spună că aceasta a fost decizia dânsului. Mai sunt şi alţi jucători la lot care nu au jucat şi nu au avut un meci oficial până acum.

Eu nu cred că ăsta a fost motivul, că nu am jucat. Aş fi vrut doar să ştie domnul Iordănescu că am echipă, că am contraact. M-am pregătit, am echipă. Altele sunt problemele acolo.

În ideea de joc a dânsului, nu mă vedea pe mine. Înţeleg deciziile, nu trebuie explicate. Nu am nevoie să mă ajute nimeni. Echipa naţională trebuie să fie ajutată de cei mai buni jucători, nu invers", a declarat Marica, pentru Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Iordănescu a declarat în conferinţa de presă de luni: Jucătorii echipei naţionale trebuie să înţeleagă faptul că e greu să fii selecţionat când nu ai jucat o bună perioadă de timp, opt luni. Când vii după o accidentare şi ai doar şase minute de competiţie adevărată în campionat e greu să ai ritm de joc şi să ai potenţă. Din acest punct de vedere fiecare trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă să joace la echipele de club. Eu aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat. Regret absenţa lui, aveam nevoie de el. Sper să îşi găsească repede echipă", a spus selecţionerul.

Ciprian Marica este unul dintre cei trei fotbalişti legitimaţi la cluburi din străinătate la care selecţionerul României a renunţat din lotul lărgit de 20 de jucători anunţat la 16 august. În afară de Marica, Anghel Iordănescu a mai renunţat la Bogdan Stancu şi Cristian Tănase.

În vârstă de 29 de ani, Marica a evoluat sezonul precent la Konyaspor, dar gruparea turcă doreşte să îi rezilieze contractul în această perioadă. Presa sportivă a anunţat că atacantul este dorit de gruparea greacă PAOK Salonic, tranzacţia urmând să fie finalizată.

Echipa naţională a României s-a reunit, luni, la Centru de Fotbal Mogoşoaia, în vederea partidelor cu Ungaria şi Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016. România va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite