Un președinte de federație de fotbal din Europa spune că România este o echipă de evitat la EURO 2024

0
Publicat:

Dragan Dzajic, președintele Federației de Fotbal din Serbia, a menționat România printre adversarii complicați peste care sârbii ar putea da la EURO 2024.

Dragan Dzajic, președintele Federației de Fotbal din Serbia FOTO: X
Dragan Dzajic, președintele Federației de Fotbal din Serbia FOTO: X

Serbia este una dintre echipele calificate la EURO 2024, după 24 de ani de absență. Echipa antrenată de Dragan Stojkovic a încheiat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Ungaria, Muntenegru, Lituania și Bulgaria.

Sârbii ar putea să cadă în grupă cu România, mai ales că se află în urna a patra la tragerea la sorți, tricolorii fiind în urna a doua.

Dragan Dzajic, președintele Federației de Fotbal din Serbia, a enumerat România printre adversarii complicați pe care i-ar putea înfrunta.

 „Trebuie să fim optimiști cu moderație în vederea Campionatului European, nu trebuie să ne gândim că vom câștiga toate meciurile acolo. Urmează tragerea la sorți de la Hamburg și cu siguranță mă veți întreba pe cine aș vrea cu noi în grupă. Avem cu toții dreptul la dorințe personale, dar dorințele sunt una, iar realitatea este alta.

Cu oricine vom pica vor fi adversari dificili. Nu pot să le spun «nu» Germaniei, Spaniei, Franței... sunt adversari dificili, dar și România este, Doamne ferește să întâlnim Albania... Toate echipele ne pot pune probleme.

Ar trebui să ne apreciem succesul și jucătorii, dar haideți să nu îi supraestimăm. Trebuie să fim realiști pentru a face pasul înainte, pentru a urca încă o treaptă”, a afirmat Dzajic, fost mijlocaș lateral la Steaua Roșie Belgrad și Bastia.

Dzajic spune că niciodată, nici ca spectator nici ca jucător sau antrenor nu a abordat un meci cu mentalitatea că «vom câștiga cu ușurință».

Nu pentru că nu am crezut-o, dar păstrez mereu o doză de realism. În preliminarii bineînțeles că au fost emoții, vor fi și în continuare. Este dificil să joci când așteptările sunt prea mari și de asta trebuie să respecți orice adversar, asta este abordarea mea personală. (...)

Nu trebuie să ne fie frică de nimeni, dar să fim conștienți și să învățăm publicul că nu suntem cei mai buni din Europa. Mulți jucători ai noștri joacă în Serbia, așa că trebuie să o luăm pas cu pas, cu aștepări realiste”, explică Dzajic.

Urnele pentru grupele EURO 2024

  • Urna 1: Germania (țara gazdă), Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia;
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, ROMÂNIA, Austria;
  • Urna 3: Scoția, Slovenia, Slovacia, Cehia, Olanda, Croația;
  • Urna 4: Serbia, Italia, Elveția și cele 3 câștigătoare ale barajelor.
SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite